Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Als sportkundige tackel je maatschappelijke uitdagingen met sport en bewegen. Van een sportvereniging versterken tot het realiseren van sociale projecten zoals de Genneper Parken Loop. Ook leer je bijvoorbeeld overgewicht bestrijden door een persoonlijk beweegtraject te begeleiden.
Vanaf je eerste jaar loop je stage en organiseer je diverse beweegactiviteiten
Je begeleidt mensen stap voor stap aan de hand van een goede onderbouwing.
Vanaf het derde jaar verdiep je je in een rol die jij wil spelen als sportkundige
Bij Sportkunde in Eindhoven leer je hoe je mensen helpt gezond en actief te leven. Je loopt stage, werkt aan echte projecten en kiest keuzeblokken die bij jou passen. Zo word jij een expert in sport bewegen voor een betere gezondheid en samenleving.
In blokken van tien weken leer je over een actieve en gezonde leefstijl. Wat je leert, breng je meteen in de praktijk. Zo begeleid je anderen bij een beweegprogramma of ontwerp en organiseer je beweegaanbod. Dat doe je zowel zelfstandig als met medestudenten.
Leren in de praktijk
We hebben één dag in de week een werkplek voor je bij een gemeente. Daar pas je direct toe wat je hebt geleerd en lever je een bijdrage aan lokaal sportbeleid.
Ook in het tweede jaar volg je vier blokthema’s. Zo ga je samen met medestudenten aan de slag om tot een innovatieve sport- en beweegoplossing te komen of je ontwerpt bijvoorbeeld een trainingscyclus om de sportprestaties van je deelnemer verbeteren.
Leren in de praktijk
Daarnaast loop je twee dagen per week stage bij een gemeente. Je leert verschillende doelgroepen kennen; van kinderen tot senioren. Je helpt ze een actieve en gezonde leefstijl aan te nemen.
Aan de hand van een keuzeblok specialiseer je je als toekomstig sportkundige; verdiep jezelf in een rol als coach, begeleider, manager of ondernemer. Daarnaast kies je de andere helft van het jaar voor een minor om je opleiding te verdiepen of te verbreden.
Leren in de praktijk
Je kiest een werkplek bij je keuzeblok. Denk aan een gemeentelijk sportbedrijf, revalidatiecentrum, sportevenementenorganisatie of een topsportorganisatie.
In je afstudeerjaar specialiseert je jezelf verder en kies je voor een werkplek die aansluit bij jouw interesse. Zo kun je terecht bij GGD's, obesitasklinieken, sportbonden, zorginstellingen, sportevenementenbureaus en nog meer. Je combineert onderzoeksopdrachten voor je studie met uitvoering op je leerwerkplek. Zo doe je meer praktijkervaring op in jouw specialisme en je bereid je voor op een carrière in de wereld van sport en bewegen.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.