
Technische Bedrijfskunde (voltijd)
- 4 jaar
- Nederlands
- Hbo-bachelor
- Voltijd
Kom kennismaken
Ja, dat wil ik- Open dag
- Kom proefstuderen
- En meer...
Over de opleiding
Technische Bedrijfskunde studeren: dat doe je in en vooral met de Brainport Regio Eindhoven. Hier bedenken en verbeteren de slimste (technische) bedrijven de nieuwste producten. Jij leert om bij deze bedrijven de bedrijfsprocessen te verbeteren. Dit doe je samen met je medestudenten, je groepsbegeleider en vakdocenten. Na vier jaar studie ben jij klaar om bedrijven waar ook ter wereld te helpen en te verbeteren. Al tijdens de opleiding vul jij je cv met bedrijfservaring. Zo ben je aan het einde van je studie 'ready for business'!
Waarom zou jij kiezen voor een opleiding Technische Bedrijfskunde?
- Technische Bedrijfskunde is een brede opleiding met aandacht voor mens, organisatie, economie en techniek.
- Je volgt de opleiding midden in de regio met de slimste bedrijven van het land, de Brainport Regio.
- Je kunt deelnemen aan een excellentietraject en binnen je opleiding al starten met je masteropleiding.
- Je werkt in kleine projectgroepen waar veel begeleiding en aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
- Docenten van de opleiding zijn veelal afkomstig uit het bedrijfsleven.
- Veel studenten vinden al tijdens hun afstudeerperiode een baan.
- Na je opleiding start je met het hoogste brutostartsalaris voor hbo-studenten. (Bron)
Hoe ziet je week eruit?
Studeren is hard werken. Niet erg, als er maar afwisseling in zit:
- Het ene moment volg je een les operations management;
- Het volgende moment ga je naar een bedrijf toe om de doorlooptijd van een productieproces te verbeteren;
- Tijdens een expertmeeting met onze docenten ontvang je feedback en feedfoward over je opdracht;
- Samen met je medestudenten presenteer je aan het bedrijf hoe dit proces sneller en efficiënter kan;
- Na een week hard werken vier je de goede resultaten met je projectgenoten.
Meer weten? Bekijk de Sneakpreview studieweek!
In onderstaande infografic is het aantal eerstejaarsstudenten van al onze technisch bedrijfskundige opleidingen in Eindhoven bij elkaar opgeteld: Technische Bedrijfskunde, Automotive Management en Bedrijfsmanagement MKB.
Toelatingseisen
- Cultuur & Maatschappij met wiA of wiB
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
- Cultuur & Maatschappij met wiA of wiB
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
-
Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.
Eén vak niet in jouw pakket?
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.
Niet de juiste vooropleiding?
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.
Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.
Opfriscursus wiskunde
Kun jij wel een opfriscursus wiskunde gebruiken? Klik hier voor meer informatie.
Snelstroomprogramma
Heb jij het vwo N&T-diploma of een technisch mbo-diploma niveau 4, dan kun je studieduurverkorting krijgen. We gaan hierover graag met je in gesprek.
Check-in gesprek (Studiekeuzecheck)
Nadat jij jezelf hebt aangemeld via Studielink, ontvang je van ons een welkomstmail. Daarin verzoeken we je de vragenlijst van de Studiekeuzecheck in te vullen. Als je de vragenlijst ingevuld hebt, word je uitgenodigd een keuze te maken uit één van de check-in bijeenkomsten. Daarna volgt een individueel gesprek met een studieloopbaanbegeleider. De resultaten van de door jou ingevulde studiekeuzecheck worden hier besproken en er is ruimte voor het stellen van je vragen. Aan het einde van het gesprek volgt er een goed onderbouwd advies in hoeverre wij inschatten dat de opleiding bij je past. Dit advies is bedoeld om je zo goed mogelijk te helpen bij je definitieve studiekeuze en de start van je studie. Er wordt dus niets getest!
Na je opleiding
Met een Bachelor of Science-diploma voor de opleiding Technische Bedrijfskunde kun je met trots zeggen dat je van waarde bent voor het bedrijfsleven. Als afgestudeerde kom je vaak terecht in het management van (technische) bedrijven. Dat kan op allerlei afdelingen zijn, zoals planning, marketing, organisatie, onderzoek, automatisering, logistiek of inkoop. Een manager draagt, samen met een team, verantwoordelijkheid en is continu bezig om de onderneming te coachen bij het stellen en realiseren van de juiste doelen. Na afronding van de opleiding heb je dus veel verschillende mogelijkheden.
Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij:
- (technische) bedrijven in de Brainportregio;
- ontwikkelcentra;
- productiebedrijven;
- handels- of dienstverlenende bedrijven;
- een eigen bedrijf.
Je kunt natuurlijk ook doorstuderen en een masteropleiding gaan volgen aan een universiteit. Met de TU/e en Tilburg University hebben wij een speciaal programma ontwikkeld zodat je direct kunt doorstromen.
Meer weten over de opleiding Technische Bedrijfskunde
Kom kennismaken
- kom praten met studenten
- bekijk een filmpje
- stel je vragen
- meld je aan voor events
Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en computer.
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart.
Aanvullende kosten: voor deze opleiding is de aanschaf van een laptop verplicht.
Voor start in februari
Stap 1: Je meldt je aan via Studielink. Meld je uiterlijk vóór 1 februari aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren. Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink - dashboard.
Stap 2: Je kunt de Studiekeuzecheck doen. De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.
Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 februari.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
Voor start in september
Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Meld je uiterlijk vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink - dashboard.
Stap 2: Je kunt de Studiekeuzecheck doen
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.
Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
In de factsheet vind je de belangrijkste opleidingsinformatie handig op een rij.
Download de factsheetVergelijkbare technisch bedrijfskundige opleidingen
- Wil je de opleiding Technsiche Bedrijfskunde in het Engels volgen, met een internationale groep klasgenoten? Neem dan een kijkje bij de internationale opleiding Industrial Engineering & Management.
- Heb jij iets met auto's, bussen, trams, motoren of mobiliteit in het algemeen? Ben jij ondernemend, veelzijdig en praktisch ingesteld? Automotive Management combineert kennis van mobiliteit met managementskills en bereidt je voor op een functie als technisch bedrijfskundige in de automotive branche.
- In een mkb-bedrijf werken, een eigen bedrijf starten of een (familie)bedrijf overnemen, is dat wat jij na je studie wilt? Lijkt het je wat om in een klein tot middelgroot bedrijf de touwtjes in handen te hebben? Je bezig te houden met financiën, commercie, logistiek en ondernemerschap binnen een technische omgeving? Dan past Bedrijfsmanagement MKB perfect bij jou.
Techstart: een gezamenlijke propedeuse van alle technologische opleidingen in Eindhoven
Je wilt een opleiding in de technologie volgen, maar welke? Wat houden de opleidingen in? Als je nog niet weet welke opleiding het beste bij jou past, kun je vanaf nu kiezen voor Techstart, een gezamenlijke propedeuse van verschillende technologische opleidingen binnen Fontys. Wil je er meer van weten? Kijk hier.