Paulien van der Krift

'Practice what you preach'

Wat mensen doen en waarom mensen doen wat ze doen, hoe ons denken ons gedrag beïnvloedt, dat boeit mij enorm. Na de havo heb ik twee maanden kunstacademie gedaan en daarna heb ik vier jaar verschillende baantjes gehad. Destijds wist ik niet zo goed wat ik wilde, totdat mijn vriend, afgestudeerd psycholoog, mij attendeerde op de opleiding Toegepaste Psychologie.

Vooral sociale psychologie en arbeid en organisatie vind ik interessant. In het tweede jaar kregen we de opdracht om een training conflicthantering en mediation te geven aan een fictieve groep managers van verschillende bedrijven. Daarbij deden we een oefening in de vorm van een ganzenbordspel, waarbij kleine casussen werden gebruikt om de diverse conflictstijlen te trainen.

Ik ben ontzettend gegroeid de eerste twee jaar van de opleiding: eerst was ik een onzeker eendje en nu kan ik een training geven. Daar ben ik best trots op. Mensen kunnen altijd meer dan dat ze denken en met dat idee blijf ik mezelf uitdagen. Volgend jaar ga ik als minor het doorstroomtraject voor de universiteit volgen, als voorbereiding op de Master sociale psychologie.
Ik wil vooruit.

In het derde jaar ga ik stage lopen bij een trainingsbureau dat bedrijven en ondernemers traint in lef, grenzen verleggen en risico’s nemen. Hun motto is ‘Practice what you preach’. Ik ga dan ook met lef de stage in. Mijn droom is om in de toekomst samen met mijn vriend een eigen praktijk op te richten. Hij verzorgt dan de klinische behandeling en ik verzorg de coaching en trainingen.Sfeerafbeelding Fontys

“Mensen kunnen altijd meer dan dat ze denken. Met dat idee blijf ik mezelf uitdagen.”

Paulien van der Krift Tweedejaars student TP voltijd