Aanvullende toelatingseisen opleiding Sportkunde
1. Je meldt je aan voor 1 mei via Studielink. Meld je je na 1 mei aan, dan neemt de opleiding contact met je op.
Na aanmelding via Studielink ontvang je van ons informatie over hoe je online kunt deelnemen aan de toelatingstest.
2. Je doet een toelatingstest
Bekijk hier de kennisclip over de toelating
- Als je de opleiding Sportkunde wilt volgen, moet je deelnemen aan de toelatingstest. De toelating vindt online plaats en staat inhet teken van wederzijdse kennismaking. Tijdens de toelating krijgen wij een beeld van jouw talenten, ambities en studiegeschiktheid en jij krijgt een duidelijker beeld van de opleiding. Na inschrijving via Studielink krijg je toegang tot de inhoud, voorbereiding en planning van de toelating. Benieuwd naar de beoordelingscriteria? Bekijk dan hier het beoordelingsformulier.
Voorbereidende opdrachten
Na ontvangst van de informatie kun je zelfstandig starten aan jouw toelating. Je maakt daarvoor een aantal opdrachten die je digitaal kunt inleveren via MijnFontys:
- Je vult een online vragenlijst in;
- Je maakt een schrijfopdracht;
- Je bereidt vragen voor, aan de hand van een casus;
- Je oefent en filmt een aantal fysieke metingen;
- Je bestudeert een hoofdstuk theorie.
Online toelating
Na het tijdig inleveren van je opdrachten en het bestuderen van de theorie kun je zelf jouw online toets en toelatingsgesprek met een docent plannen. Je kunt daarvoor kiezen uit een aantal data en tijdvakken.
- De toets maak je aan de hand van de door jou bestudeerde theorie.
- Je toelatingsgesprek met een docent gaat aan de hand van je ingevulde vragenlijst en je schrijfopdracht
Na afloop van het toets- en gespreksmoment is er een groepsgesprek met een docent en ouderejaars student. Aan hen kun je al je vragen stellen.
Binnen twee werkdagen na je online toelating krijg je de resultaten toegestuurd. Er zijn twee opties:
- Je resultaten zijn voldoende: je bent toelaatbaar. Je bent van harte welkom bij Fontys Sportkunde.
- Je resultaten zijn onvoldoende: je bent niet toelaatbaar. Je kunt niet starten aan de opleiding. Herkansen kan alleen als er verzwarende, bijzondere omstandigheden zijn. Dit resultaat is alleen geldig in het jaar dat je toelating hebt gedaan.
3. Medische sportkeuring
Voor de start van de opleiding Sportkunde moet je een medische (basis)sportkeuring ondergaan. Deze is verplicht en bindend. Doel daarvan is dat zowel jij als de opleiding weet met welke fysieke beginsituatie je aan de opleiding begint. Wij adviseren om de medische keuring te plannen na je toelating. Voor deze keuring kun je terecht bij een erkend Sportmedisch Adviescentrum (SMA). Op deze site kun je zoeken naar een SMA bij jou in de buurt. De kosten zijn zo’n € 121,-. Het bewijs van deze medische keuring lever je vóór 15 augustus 2023 aan.