• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Met een brede techniek-achtergrond kun je als werktuigbouwkundige werkelijk overal aan de slag: in de hightech sector of de installatietechniek, maar ook in de plasticindustrie of op een boorplatform.

Je leert nieuwe producten bedenken, machines te verbeteren en (3D) ontwerpen te maken. Je past de geleerde theorie meteen in de praktijk toe en je kan na het behalen van je diploma nog alle kanten op. Ga jij klanten helpen met het energiezuiniger maken van machines of zorgen dat een productieproces minder afval oplevert?

Let's brighten the future!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

We leiden je op tot een breed inzetbare engineer. Je leert ontwerpen, maken (en ook het onderhouden) van apparaten en productieprocessen en -machines begrijpen en verbeteren. Je krijgt les van inspirerende vakdocenten en oefent je technische vaardigheden in (bedrijfs)projectopdrachten uit.

Als professioneel werktuigbouwkundige bestaat een belangrijk deel van je werk uit technisch ontwerpen. Wij ondersteunen je in dat leerproces en een studieloopbaanbegeleider begeleidt je tijdens je gehele studie.

Wat verwachten wij van jou

Het begint met passie voor techniek, maar dat alleen is niet voldoende. Je moet ook nieuwsgierig zijn en oplossingsgericht denken. Ben je vindingrijk en nauwkeurig, zie je wiskunde als een hulpmiddel en weet je van doorzetten? Dan heb je alles in huis om te slagen! Als je vanaf de start je studie serieus neemt, de leerstof bijhoudt, dan zijn wij er van overtuigd dat je al snel in het hbo-studieritme komt. Vind de goede balans tussen studie en vrijetijdsbesteding, dan heb je vier fantastische studentenjaren voor de boeg!

Sfeerafbeelding Fontys

Open dagen

Meer informatie

Jouw toekomst als engineer: Werktuigbouwkunde

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Eindhoven, Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven, Venlo
Opleiding B Werktuigbouwkunde
Zo pak je het aan

Student voor 1 dag

Kom je een dagje meelopen of proefstuderen? Leuk! Meld je hieronder direct aan.

Sfeerafbeelding Fontys

Ontdek de opleiding samen met een Fontys Venlo student

Bekijk de opleiding door de ogen van Rick. Wat houdt de opleiding Werktuigbouwkunde in? En welk advies heeft Rick voor aankomende studenten?

De opleiding Werktuigbouwkunde is ...

Kim, Ilse en Thimo vertellen je er meer over!

lees meer over de afstudeerprojecten van onze studenten

Sfeerafbeelding Fontys
naar de wall of fame

Minicollege 3D Printing

Docent Martin Stroetinga legt uit waarom 3D printen de toekomst is