Deadline: 1 mei
Proefstuderen, open dagen en meer
Van geavanceerde technologieën tot het ontwikkelen en verbeteren van alledaagse producten. Werktuigbouwkunde is overal nodig. Tijdens de opleiding leer je hoe je natuurkunde kunt toepassen om machines, producten, constructies en systemen te ontwerpen en maken. Je ontdekt ook alles over materialen en hoe je deze duurzaam gebruikt. Naast theorie krijg je veel praktijkervaring. Zo ben je straks goed voorbereid op de arbeidsmarkt. En de vraag naar werktuigbouwkundigen is groot!
Het bedenken, ontwerpen en verbeteren van producten, machines en systemen vind je interessant.
Als afgestudeerde werktuigbouwkundige kun je bij veel bedrijven aan de slag.
Je vindt het een uitdaging om samen met je studiegenoten de theorie die je leert direct toe te passen tijdens een project in onze moderne labs.
Ontwerp en maak jij de onderdelen voor een nieuwe chirurgische robot die ervoor zorgt dat er meer patiënten geholpen worden? Ontwikkel jij een shirt dat steeds van kleur verandert zodat we minder kleding kopen? Met de kennis die je opdoet tijdens je studie draag je straks bij aan een betere wereld.
Ga jij met je team aan de slag om een hovercraft, achtbaan en/of drone te bouwen?
Je volgt vakken als mechanica, thermodynamica, materiaalkunde ontwerpen en tekenen.
Vaardigheden als samenwerken, communiceren en plannen heb je straks in elke baan nodig.
In het eerste en tweede jaar ontwikkel je een goede theoretische basis en pas je deze kennis direct toe in projecten voor échte bedrijven. In het derde jaar volg je een stage en minor in binnen- of buitenland. In het vierde jaar specialiseer je je en werk je aan je afstudeeropdracht. Volg jouw studie in de hightech regio Brainport Eindhoven óf in het logistieke en agrarische knooppunt Greenport Venlo.
Word jij het brein achter een nieuwe, spectaculaire achtbaan in een pretpark als De Efteling? Maak jij het ontwerp van een spaceshuttle? Of maak jij fietsliefhebbers blij met de nieuwste e-bike? Met een diploma Werktuigbouwkunde op zak denk jij mee over de techniek van de toekomst.
Voor bepaalde havo- en vwo-profielen gelden aanvullende toelatingseisen.
Geen paniek! In sommige gevallen kun je alsnog worden toegelaten. Bekijk de volledige toelatingseisen voor alle mogelijkheden.
Ontdek onze campussen: mooie en goed uitgeruste studieruimtes, hippe koffiecorners en fijne campuspleinen. Alles voor groei en gezelligheid!
Bereken je collegegeld eenvoudig met de collegegeldmeter. Naast collegegeld moet je ook rekening houden met andere kosten zoals studiemateriaal, een laptop en deelname aan de introductie.
Collegegeld berekenenSeptember
Nederlands
4 jaar
Hbo-bachelor
Voltijd
Eindhoven, Venlo