Whatsappen met studenten

Sanne

studente Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken
23 jaar, deed eerst de havo

Ik ben Sanne, 23 jaar en woonachtig in Veghel. Ik volg de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken. Daarvoor heb ik havo in het speciaal onderwijs gedaan. Op dit moment volg ik een minor buiten Fontys, de minor Nederlandse Gebarentaal.

Ik heb voor Fontys gekozen vanwege de goede ondersteuning en omdat deze opleiding verder alleen in Haarlem en Groningen zit. Ik vind het ontzettend leuk dat binnen mijn opleiding iedereen elkaar persoonlijk kent. De combinatie van dat ze je kennen en je geen nummertje bent en de structuur van de opleiding sprak mij heel erg aan. Ik studeer in Eindhoven en dat is een hele leuke stad. Ik woon er echter niet op kamers dus ik kan er, behalve dat je er leuk kan shoppen, niet zo veel over vertellen.

Tijdens deze corona-crisis ben ik bereikbaar voor vragen van jullie! Ik kan je vragen beantwoorden over studeren in het algemeen maar ook over het studeren met hulpmiddelen die Fontys te bieden heeft.

Ook kan ik de vragen beantwoorden die over zorgopleidingen gaan. Ik hoop jullie snel te spreken op de WhatsApp!


Jaleesa

studente Social Work
deed eerst mbo

Mijn naam is Jaleesa Udink en ik ben 23 jaar oud. Momenteel zit ik in het derde leerjaar van de opleiding Social Work in Eindhoven. De keuze om mijn opleiding bij Fontys te volgen, was snel gemaakt. Voordat ik bij Social Work terecht kwam, heb ik een jaar lang de opleiding Toegepaste Psychologie gedaan. Helaas haalde ik mijn propedeuse niet, waardoor ik uitviel. Omdat studeren bij Fontys me goed was bevallen en ik zeker was van de opleiding Social Work, heb ik niet lang getwijfeld.

Ik vind de communicatie binnen Fontys goed en de afstand is voor mij perfect. Ik woon zelf in Eindhoven, dus hoef ik geen uren heen en weer te reizen voor lessen of colleges. Wat ik fijn vind aan de opleiding is de openheid en de sfeer. Het is heel gemoedelijk en het contact met docenten en medestudenten is laagdrempelig. Het leuke van Eindhoven is dat er altijd leven is. Er is altijd iets te doen. Dat betekent natuurlijk niet dat je altijd in het middelpunt van de drukte hoeft te staan. Het openbaar vervoer is uitstekend.

Een echte aanvulling op de opleiding vind ik de verbinding met de praktijk. Doordat je in leerjaar één al kennis maakt met de praktijk, krijg je de kans te ontdekken wat er allemaal is in het sociale werkveld. Daarnaast is het leuk om al vroeg in contact te komen met de mensen waarmee je later gaat werken.


Richard

student Toegepaste Psychologie
deed eerst havo

Hallo, ik ben Richard, woon in Eindhoven en studeer Toegepaste Psychologie bij Fontys. Ik heb eerst de havo gedaan. Op dit moment ben ik bezig met het eindtraject van de opleiding.

Wat voor mij het fijne aan Fontys is, is de persoonlijke begeleiding die geboden werd toen het even wat minder ging tijdens het studeren. Ook de open houding van docenten spreekt mij aan. Daarnaast wordt er ook duidelijk gecommuniceerd wat er gedaan moet worden en zijn de lijntjes binnen de opleiding vrij kort.
Naast de fijne hogeschool is Eindhoven natuurlijk ook een leuke stad. Ik woon zelf op kamers en ben actief betrokken bij het studentenleven in Eindhoven. Want in Eindhoven is er altijd wel iets te doen.  Heb je vragen over studeren in het algemeen, specifiek over Toegepaste Psychologie of heb je hulp nodig bij je studiekeuze laat het me weten!


Sabine

studente Fysiotherapie
deed eerst vwo

Ik ben Sabine Kaars, 19 jaar oud en eerstejaars student Fysiotherapie. Twee jaar geleden heb ik mijn vwo-diploma gehaald en daarna één jaar Klinische technologie gestudeerd aan de TU Delft. Toen ik erachter kwam dat de studie toch niet goed bij mij paste ben ik geswitcht naar Fysiotherapie in Eindhoven en daar zit ik helemaal op mijn plek!

Ik ben voor Fontys in Eindhoven gegaan omdat dat dicht bij mijn huis was en ik niet op kamers wilde/kon i.v.m. mijn paarden. Tijdens de open dagen en meeloopdagen had ik een goed beeld gekregen van Fontys en de studie en wist ik zeker dat ik deze opleiding wilde gaan doen. Wat ik vooral fijn vind aan het studeren aan Fontys is de afwisseling tussen praktijk en theorie en de werkgroepen in een kleinere groep. Hierdoor leer je een kleinere groep mensen binnen je studie echt goed kennen en dat vind ik persoonlijk fijner dan 400 mensen een beetje. Het fijne aan Eindhoven vind ik dat het goed te bereiken is met het ov (zelfs vanaf mijn verlaten dorp) en je kunt gemakkelijk nog even de stad in na schooltijd.

Naast mijn studie breng ik veel tijd door op en met mijn paarden en op de mountainbike. Doordat ik bij Fontys een flexibel en variërend rooster heb kan ik dit ook goed combineren.


Milou

studente Communicatie in Eindhoven
deed eerst de havo

Hoi! Mijn naam is Milou van den Hurk en ik studeer communicatie bij Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik heb simpelweg voor Fontys Eindhoven gekozen omdat ik zelf in Veghel woon en graag een school in de buurt wilde. Ook de sfeer op school spreekt me aan. Het leuke of juist moeilijke aan studeren is dat je je tijd zelf kunt/moet inplannen. Per week kun je zelf je planning maken met hoeveel tijd je aan school besteedt, hoeveel tijd er over is voor leuke dingen en werk. Hier moet je in het begin wel een balans in vinden, maar zodra je deze gevonden hebt gaat het vanzelf! Fontys begeleidt je hier ook goed in als je hier moeite mee hebt.

Heb jij nog geen idee wat je moet kiezen, heb je hulp nodig of heb je andere vragen? Ik help je graag verder!


Alex

student Social Work
deed eerst havo

Mijn naam is Alex en ik ben 21 jaar jong! Ik volg de opleiding Social Work en zit in het derde leerjaar. Ik loop nu vier dagen per week stage wat me héél goed bevalt! Ik ben oorspronkelijk begonnen op het vwo en ben in het vierde jaar naar de havo gegaan. Op deze manier kon ik sneller beginnen aan een hbo opleiding. 

Fontys spreekt mij aan omdat ik vrijheid en verantwoordelijkheid (nemen) heel belangrijk vind. Ik heb het gevoel dat ik dit binnen deze opleiding de ruimte heb om dit te doen. De manier van lesgeven bij Social Work ervaar ik als prettig, voor mij is er een goede balans tussen theorie, praktijk, leren en oefenen.
Het lijkt me superleuk om je te helpen bij je studiekeuze! Maar ... ik ben niet zo'n feestbeest. Over het uitgaans-/studentenleven in Eindhoven ga ik je dus maar weinig kunnen vertellen. 


Inge

studente Toegepaste Psychologie
deed havo en rondde een kappersopleiding af

Hallo, ik ben Inge en ik studeer Toegepaste Psychologie aan de Fontys. Hiervoor heb ik havo gedaan, ben ik een aantal keer gestopt met studeren en heb ik een kappersopleiding afgerond. Op dit moment woon ik in Tilburg, maar studeer ik in Eindhoven. Allebei hele leuke (studenten)steden! 

Ik heb voor Fontys gekozen vanwege de locatie en omdat ik er al eerder goede ervaringen mee had. Het fijne aan Fontys is voor mij dat ik de keuze had om de leerlijn van het praktijkatelier te volgen. Dit geeft mij de mogelijkheid om meer te leren dan de andere leerlingen en ik ben vrijer om me te ontwikkelen zoals ik dat zelf graag wil.

Zoals gezegd zit mijn school in Eindhoven, maar woon ik zelf in Tilburg. Ik ken beide steden dus ook goed. Er is eigenlijk altijd wel wat te beleven, wanneer je daar behoefte aan hebt. Maar omdat er veel studenten wonen, weet ook iedereen wanneer de tentamens vallen en iedereen juist even rustig aan moet doen. Dat vind ik zelf heel fijn, aangezien ik van mezelf best sociaal ben. Ook zijn beide steden en alle Fontys locaties gelukkig heel goed bereikbaar met het openbaar.

Verder heb ik zelf behoorlijk wat ervaring met het maken van (niet altijd de juiste) studiekeuzes, dus ik help jou heel graag om ervoor te zorgen dat je een goed gevoel hebt bij wat je wil gaan doen! :)