Sprint naar content

Vragen na de voorlichting

Je hebt een opleidingsvoorlichting bijgewoond en misschien heb je nog vragen? Het kan zijn dat je nu zeker weet welke opleiding je wilt gaan doen maar het kan ook zijn dat je het toch nog niet zeker weet en wat meer tips en adviezen kunt gebruiken. We hebben een aantal veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet, met daarbij de antwoorden!

Wat fijn dat je een opleiding hebt gevonden die bij je past. We hebben nog wat tips om helemaal zeker te zijn van je keuze. En natuurlijk leggen we je uit hoe je je moet aanmelden voor de opleiding van jouw keuze.

Al onze studenten gingen jou voor en maakten al een of meerdere studiekeuzes. Iedereen op zijn of haar eigen manier en via een eigen weg. Een aantal studenten vindt het leuk om hun eigen ervaring met jou te delen en geeft graag antwoord op jouw vragen via Whatsapp.

Wil je een student van een specifieke opleiding 'spreken' dat kan bij de meeste opleidingen ook. Ga hiervoor naar de pagina Kennismaken van de opleiding (klik rechtsboven op de pagina in de afbeelding). Je vindt de opleiding van jouw keuze via de opleidingenzoeker.

Praktische vragen over de opleiding stel je het beste aan de opleiding zelf. Je vindt de contactgegevens van de opleiding onderaan bij de opleidingsinformatie in het blauwe vlak. Je vindt de opleiding van jouw keuze via de opleidingenzoeker.

Mocht het via de opleiding zelf niet lukken dan kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met het KlantContactCentrum van Fontys.

Je hebt een paar opleidingen of richtingen die je interessant vindt. Wat weet je al over de opleidingen en hoe kun je ze nu goed met elkaar vergelijken? We hebben alle tips en adviezen voor je bij elkaar gezet.

Het is ook goed om te weten wat je niet wil gaan doen. Maar hoe kom je er nu achter welke opleiding dan wel bij je past? Sta stil bij wat je leuk vindt en waar jouw interesses liggen. Hoe je dat kunt doen vertellen we je graag.

Je kunt ook het magazine 'Wat kies jij' downloaden of aanvragen. Hierin staan ook stappen vermeld die je kunt zetten om tot een studiekeuze te komen.

Magazines: vraag aan of download

Voor jou

In het handige 'Wat kies jij magazine' staan de opleidingen die je bij Fontys kunt doen overzichtelijk en per onderwerp bij elkaar. Het kan je verder helpen in jouw route naar de juiste keuze!

Voor ouders

Het magazine 'Wat kiest je kind' staat vol met met informatie en tips voor ouders van kinderen die willen gaan studeren.

De magazines liever per post ontvangen? Dat kan ook, we sturen ze graag beide naar je op.

Sfeerafbeelding Fontys

Je hebt een paar opleidingen of richtingen die je interessant vindt. Wat weet je al over de opleidingen en hoe kun je ze nu goed met elkaar vergelijken? We hebben alle tips en adviezen op een rijtje gezet.

Heb je een studiekeuzevraag waar je zelf niet uitkomt? Welke opleidingsrichting past bijvoorbeeld het beste bij mij? Wat zijn mijn belangrijkste interesses, drijfveren en kwaliteiten? Hoe maak ik een bewuste studiekeuze? De studiekeuzeadviseurs van Fontys helpen je graag met al je vragen!