Sprint naar content

Fontys helpt jou

Fontys helpt jou

Bij Fontys kijken we graag samen met jou wat je nodig hebt om zo succesvol mogelijk te kunnen studeren. Jouw studentcoach is je eerste aanspreekpunt. Zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen of wil je topsport combineren met een studie? Twijfel je over de studie waar je voor gekozen hebt? Wij bieden alle studenten begeleiding op maat aan.

Buddy

Als je gaat studeren komt er veel op je af. Daarom kun je als student uit de Caribbean met het buddyprogramma meedoen. We koppelen je dan aan een buddy die ook bij Fontys studeert en goed Nederlands kan. Je buddy helpt jou om Fontys en andere studenten te leren kennen. Jullie oefenen met de Nederlandse taal en je buddy kan je ook vertellen bij wie je moet zijn als je hulp nodig hebt binnen Fontys. Gezellig samen leuke dingen doen kan ook! Zo sta je er niet alleen voor!

Kom je bij Fontys studeren en wil je graag een buddy? Laat het ons even weten via buddyproject@fontys.nl

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Is Nederlands niet jouw moedertaal? Begeleiding Nederlands en extra tijd voor tentamens

Zie je op tegen de tentamens in het Nederlands? Don’t worry, omdat Nederlands waarschijnlijk niet jouw eerste taal is, heb je recht op extra tijd tijdens je tentamen. Ook mag jij er een woordenboek bij gebruiken, bijvoorbeeld Engels-Nederlands. Je moet dit wel zelf van te voren aanvragen. Je studentendecaan kan je er straks meer over vertellen. Maak meteen aan het begin van je eerste studiejaar een afspraak met een studentendecaan om extra tentamentijd aan te vragen. Fontys biedt daarnaast ook extra taalondersteuning, deze ondersteuning wordt gegeven door studenten van Fontys Lerarenopleiding Tilburg. Via de vacaturesite kun je een aanvraag hiervoor indienen.

Wil je een afspraak maken met een studentendecaan? Dat kan via ons klantcontactcentrum.