Sprint naar content

Ondersteuning

Ondersteuning

Bij Fontys kijken we graag samen met jou wat je nodig hebt om zo succesvol mogelijk te kunnen studeren. Jouw studentcoach is je eerste aanspreekpunt. Zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen of wil je topsport combineren met een studie? Twijfel je over de studie waar je voor gekozen hebt? Wij bieden alle studenten begeleiding op maat aan. Lees meer over Studeren en begeleiding.

Buddy

Als je wil krijg je als Caribisch student in het eerste jaar van je studie een buddy toegewezen. De buddy ondersteunt jou bij jouw leven als student in Nederland. De buddy kent de weg al bij Fontys en heeft al een netwerk opgebouwd waar jij wellicht ook wat aan hebt. Hij of zij denkt met je mee en helpt je om je draai te vinden in Nederland. Gezellig samen leuke dingen doen kan ook!

Kom je bij Fontys studeren en wil je graag een buddy? Laat het ons even weten via buddyproject@fontys.nl

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Nederlands en extra tijd voor tentamens

Zie je op tegen de tentamens in het Nederlands? Don’t worry, omdat Nederlands waarschijnlijk niet jouw eerste taal is, heb je recht op extra tijd tijdens je tentamen. Ook mag jij er een woordenboek bij gebruiken, bijvoorbeeld Engels-Nederlands. Je moet dit wel zelf van te voren aanvragen. Je studentendecaan kan je er straks meer over vertellen. Maak meteen aan het begin van je eerste schooljaar een afspraak met een decaan om extra tentamentijd aan te vragen. Fontys biedt daarnaast ook extra taalondersteuning. Vraag taalondersteuning aan bij jouw studieloopbaanbegeleider.