Sneakpreview Studieweek Leraar Aardrijkskunde
Scroll door de agenda en krijg een sneakpreview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere filmpjes kijken en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de lerarenopleiding bij je past.
Het is nooit saai. Je hebt geen idee wat er gaat gebeuren omdat er zoveel afwisseling is. Je kunt een les tot in de puntjes voorbereiden, maar toch kan het dan nog compleet anders lopen. Soms is het één grote improvisatieshow.
Ben je (bijna) overtuigd van je keuze? Meld je dan aan om te komen meelopen. Superleuk en zo weet je zeker of dit de studie voor jou is.
Heb je vragen? Stel deze dan aan Joris van het Studenten Informatie Punt via Whatsapp.
Start school
Dag uit het leven van een student
Start school
Benieuwd hoe een dag uit het leven een student eruit ziet?
12u samen lunchen
To-dolijst
Huiswerk voor aankomende week
To-dolijst
Actielijst van onze student aardrijkskunde.
Oefenen met drone
Tijdens de opleiding leer je niet alleen uit boeken.
Oefenen met drone
Tijdens je studie ligt de nadruk op het vergroten van je geografische kennis. Je leert deze kennis toe te passen en over te dragen op je leerlingen. Hierbij gebruik je verschillende hulpmiddelen zoals boeken, sites, kaarten, GPS en een drone.
Bekijk hier de video waarin studenten oefenen met de drone.
Vakdidactiek
Hoe breng je de lesstof over op leerlingen?
Vakdidactiek
Studenten krijgen een college vakdidactiek, waarbij ze een rondleiding door een stad ontwerpen. De inhoud gebruiken ze tijdens hun stage op de middelbare school. Nieuwsgierig? Bekijk de video!
Opdracht klassenmanagement
Test jouw vaardigheden aan de hand van drie praktijkcasussen
Opdracht klassenmanagement
Als leraar ben je elke dag bezig met leerlinggedrag. Op dit gedrag probeer je als leraar invloed uit te oefenen. Je wilt bijvoorbeeld dat leerlingen bepaalde taken uitvoeren. Dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. De leerlingen geven aan dat ze hun best doen, maar jij ziet dat leerlingen met elkaar kletsen of afgeleid zijn door hun telefoon. Sommige dagen merk je vanaf het eerste uur dat leerlingen geen zin hebben in de les.
Hoe zorg je ervoor dat je de leerlingen dan toch weet uit te dagen/ hun nieuwsgierigheid weet te prikkelen? Hoe ga je om met lastige situaties met individuele leerlingen of met moeilijke momenten in de klas? Dit wordt ook wel goed klassenmanagement genoemd. Goed klassenmanagement kun je onder de knie krijgen door reflectie aan de hand van casuïstiek en oefening in de praktijk.
Stage-ervaringen
Stage-ervaringen
Hoe vinden onze studenten het om stage te lopen? In de video vertellen verschillende studenten over hun stage-ervaringen.
16u paar uurtjes werken in de bediening
Quiz
Herken jij de vooroordelen over leraren?
Quiz
Over leraren bestaan veel vooroordelen. Doe de quiz en kom er achter wat waar is en wat niet.
Minicollege puberbrein
door Reggie
Minicollege puberbrein
Minicollege over het puberbrein door docent Reggie Berkers. In dit minicollege staat onze lerarenopleider stil bij hoe leerlingen leren.
17u oefenen voor FLOS-musical
Voorbereiden cursus
Cursusbeschrijving economische geografie
Voorbereiden cursus
In deze cursus maken studenten kennis met het deelgebied van de economische geografie. Download hieronder de volledige cursusbeschrijving met hierin de bijbehorende werkvormen.
7u uurtje sporten
Test je kennis
Proeftentamen fysische en sociale geografie
Test je kennis
Hoe zit het met jouw kennis op het gebied van fysische en sociale geografie? Maak het mini-proeftentamen van 8 vragen en kom er achter!
Les voorbereiden
Les voorbereiden
Je wilt je les voorbereiden. Hier heb je een werkvorm voor bedacht, maar is dit wel de juiste? Tijdens je studie heb je veel contact met je medestudenten. Zo is er altijd wel iemand die je kan helpen wanneer je twijfelt!
Lesgeven
Hoe breng je de lesstof over op leerlingen?
Lesgeven
Tijdens de opleiding verdiep je je in verschillende onderwerpen. Maar hoe breng je de lesstof vervolgens over op leerlingen? Onze studenten nemen je mee naar de basisschool, waar zij een van hun eerste lessen oefenen. Een paar weken later begint de echte stage: op een middelbare school of binnen het mbo. Spannend, maar door de goede voorbereiding ben jij er helemaal klaar voor!
Voorbereiding studiereis Marokko
Voorbereiding studiereis Marokko
Ieder jaar gaan de studenten op studiereis naar Marokko. Bekijk hier de sfeerbeelden en bereid je eigen trip naar het zuiden voor.
Quiz
Hoe herken je speciale leerlingen, bijvoorbeeld met autisme?
Quiz
Als leraar kun je te maken krijgen met kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen in je klas. Binnen de lerarenopleiding besteden we hier veel aandacht aan. Een voorbeeld van een ontwikkelingsstoornis is de autismespectrumstoornis (ASS). Wat weet jij al over autisme? Doe de quiz.
Aardrijkskunde in spelvorm
Aardrijkskunde in spelvorm
Aardrijkskunde leent zich als schoolvak bij uitstek voor een grote afwisseling in leermiddelen en werkvormen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van verschillende spelvormen.
Binnen aardrijkskunde hebben we in leerjaar 1 t/m 4 een leerlijn ‘vakdidactiek aardrijkskunde’.
In de video komen verschillende leermiddelen en werkvormen voorbij, die je kunt gebruiken wanneer je zelf les gaat geven.