Sla kruimelpad over
Vind de opleiding die bij je past
Dans (Choreografie of Theaterdans Uitvoerend, voltijd)

In het kort

Je hebt danstalent en danst graag. Of je bent graag bezig met het ontwikkelen van dans. Je wilt je danspassie in een inspirerende omgeving professioneel vormgeven en je dansvaardigheden ontplooien. Zowel de artistieke als commerciële kant van het werkveld leren kennen. Onder deskundige begeleiding je weg vinden als allround danser of choreograaf binnen de wereld van hedendaagse dans. Je ontwikkelt je als creatief ondernemer, zodat je als professional zelfstandig aan de slag kunt en een kunstzinnige toekomst weet te creëren.

De dansopleiding staat officieel geregistreerd als Bachelor Dans en leidt op tot de graad Bachelor of Arts.

Wat kun je van ons verwachten

De Dance Academy (FHK) leidt je binnen de bachelor Dans op tot authentieke, eigenzinnige, betrokken en bevlogen danskunstenaar. Wij bieden de kaders waarmee je je ontwikkelt je tot hedendaagse, internationaal georiënteerde, creatieve danskunstenaar met een hoog professioneel en creatief niveau, met oog voor innovatief ondernemerschap. Onze uitstekende docenten hebben binding met het werkveld en coachen je om jouw talenten en artistieke vaardigheden te onthullen. Je kunt bij ons invloed uitoefenen op jouw leertraject. In een uitdagende  leeromgeving is de praktijk onlosmakelijk verbonden met de theorie.

Wat verwachten wij van jou

Een kunstenopleiding betekent hard werken aan jouw passie: dans. Je bent een danstalent met hbo-kwaliteiten. We verwachten van je dat je zowel excelleert in je eigen (dans)discipline als dat je jouw vaardigheden toepast binnen andere kunstdisciplines. Je bent gedreven, nieuwsgierig en creatief. Je wilt je ontwikkelen tot hedendaagse creërende danskunstenaar met een hoog ambachtelijk en creatief niveau. Je bent bereid om zowel zelfstandig als met je medestudenten hard te werken en innovatief te ondernemen. Om uiteindelijk aan de slag te gaan als danser of choreograaf.

Startmoment(en)
September
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Lesplaats
Tilburg
Contact
FHKdanceacademy@fontys.nl

Wil je je danspassie professioneel vormgeven?

Misschien is een opleiding Dans of Docent Dans dan iets voor jou.