Leiderschap - Professionaliseren van schoolleiders voor de toekomst

Cursussen en opleidingen voor schoolleiders

Werk je als leidinggevende in het onderwijs en wil je jezelf (verder) ontwikkelen? Zowel voor startende als gevorderde schoolleiders, biedt Fontys Pro Educatie een breed aanbod aan cursussen en opleidingen. Deze zijn individueel of op maat (incompany) te volgen. Kies uit diverse actuele leiderschapsthema's, zoals gespreid leiderschap, leidinggeven aan een onderzoekscultuur of omgaan met diversiteit.

Download hier de brochure

Brochure
Brochure downloaden

Wij bieden ook maatwerk aan, waarbij we een cursus kunnen samenstellen op basis van de vraag die je hebt. Thema's die hierbij aan bod kunnen komen zijn onder andere leidinggeven aan professionele leergemeenschappen, visie op betekenisvol onderwijs voor de toekomst en persoonlijk leiderschap. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Symposium Kwaliteit door gespreid leiderschap

Meer info en aanmelden
Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.

08850 70700
fontyspro-educatie@fontys.nl

Magistrum-opleidingen

Vanaf 1 januari 2019 is Magistrum als samenwerkingsverband opgeheven. Fontys Pro Educatie biedt het volledige Magistrumaanbod voor leidinggevenden nu zelfstandig aan.

 • Waarom een opleiding volgen bij Fontys Pro Educatie?
  Fontys Pro Educatie speelt in op de veranderingen in het werkveld en de daarmee samenhangende vraag naar voortdurende professionele ontwikkeling. Bij onze professionaliseringstrajecten hanteren we de volgende uitgangspunten:

  1. AANSLUITEN BIJ BEHOEFTEN

  We bieden een ruime variatie aan professionaliseringsmogelijkheden, zowel individueel als in teamverband, die op verschillende niveaus kunnen worden gevolgd: voor startende leiders, voor gevorderde leiders en voor leidinggevenden die een masterniveau willen behalen. Het landelijk beroepsprofiel voor schoolleiders vormt het kader, dat veel ruimte biedt voor eigen vraagstukken.
  We bieden maatwerk waarbij
  we flexibel afstemmen op de professionaliseringsbehoeften die leven. Actuele leiderschapsthema’s zoals gespreid leiderschap en leiding geven aan een onderzoekscultuur komen aan bod. Persoonlijk leiderschap, inzicht in je eigen identiteit als leider en daarop kunnen sturen speelt een belangrijke rol.

  2. VRAAGSTUKKEN UIT DE EIGEN PRAKTIJK STAAN CENTRAAL

  Leren van de kernopgaves waar leidinggevenden in de eigen school voor staan is een belangrijk leerprincipe bij de professionalisering van Fontys Pro Educatie. Zo pas je nieuwe kennis en modellen direct toe in je eigen praktijk en reflecteer je met mededeelnemers op je ervaringen om zo
  je handelen bij te stellen. Dit verhoogt
  niet alleen de motivatie, maar draagt ook direct bij aan de kwaliteit van het leiderschap en het onderwijs. Ook wordt de studeerbaarheid hiermee verhoogd, omdat professionalisering en je eigen praktijk naadloos in elkaar overlopen.

  3. INSPIRERENDE LEEROMGEVING MET HOOGSTAANDE EXPERTISE

  Fontys Pro Educatie brengt hoogstaande
  en brede expertise vanuit de verschillende instituten binnen het domein Educatie van Fontys samen. Met de deelname aan diverse onderzoeksprogramma’s houden we onze kennis actueel. Leidinggevenden worden in contact gebracht met de nieuwste inzichten uit de literatuur (ook internationaal) en worden ondersteund bij de vertaalslag naar de eigen schoolcontext. Binnen Fontys Pro Educatie is er ruimte voor intensieve samenwerking met ervaren leidinggevenden in het onderwijs om zo onze expertise gezamenlijk te versterken. Tijdens de bijeenkomsten staan uitwisseling en samenwerking centraal.