Fontys duurzaam bereikbaar

Fontys streeft naar een goede en duurzame bereikbaarheid van haar locaties. Dat is essentieel. Voor de kwaliteit van het onderwijs en de tevredenheid van studenten en medewerkers. Zowel binnen als buiten Fontys vinden allerlei veranderingen plaats op het gebied van verkeersmobiliteit: het tekort aan parkeerplaatsen neemt toe, betaald parkeren wordt steeds meer een gemeengoed en verplaatsingspatronen van mensen zijn aan het veranderen. Ook komen er meer duurzame individuele vervoerwijzen en zijn er diverse initiatieven in de regio. Allemaal ontwikkelingen waar Fontys graag op inspeelt.

Wat we al doen..

Wat we nog meer van plan zijn..

Gratis ridesharing app voor studenten

We gaan experimenteren met de Beamrz Ridesharing App. In een gesloten Fontys community kunnen studenten hier hun autoritten delen. Samenrijden wordt zo nog gemakkelijker.

Uitbreiding afgesloten fietsenstalling

Op campus Rachelsmolen komt er nog een afgesloten fietsenstalling bij: aan de straatkant van R3.

Online vergaderen beter faciliteren

Om het aantal reisbewegingen tussen de diverse Fontys-locaties te beperken willen we het online samenwerken en vergaderen nog beter faciliteren. Inmiddels is de hogeschool Pedagogiek gestart met een pilot.

E-bike probeerweken

Ook in Tilburg - campus Stappegoor - hebben medewerkers binnenkort de mogelijkheid een E-bike uit te proberen voor hun woon/werk traject.