Fontys duurzaam bereikbaar

Fontys streeft naar een goede en duurzame bereikbaarheid van haar locaties. Dat is essentieel. Voor de kwaliteit van het onderwijs en de tevredenheid van studenten en medewerkers. Zowel binnen als buiten Fontys vinden allerlei veranderingen plaats op het gebied van verkeersmobiliteit: het tekort aan parkeerplaatsen neemt toe, betaald parkeren wordt steeds meer een gemeengoed en verplaatsingspatronen van mensen zijn aan het veranderen. Ook komen er meer duurzame individuele vervoerwijzen en zijn er diverse initiatieven in de regio. Allemaal ontwikkelingen waar Fontys graag op inspeelt.

Wat we al doen..

Wat we nog meer van plan zijn..

Gratis ridesharing app voor studenten

In het najaar gaan we experimenteren met de Beamrz Ridesharing App. In een gesloten Fontys community kunnen studenten hier hun autoritten delen. Samenrijden wordt zo nog gemakkelijker.

Uitbreiding afgesloten fietsenstalling

Op campus Rachelsmolen komt er nog een afgesloten fietsenstalling bij: aan de straatkant van R3.

Elektrische dienstauto’s

Op Rachelsmolen en Stappegoor komen elektrische dienstauto’s voor medewerkers. Je hoeft dan niet meer persé met je eigen auto te komen als je die dag een externe afspraak hebt.

Online vergaderen beter faciliteren

Om het aantal reisbewegingen tussen de diverse Fontys-locaties te beperken willen we het online samenwerken en vergaderen nog beter faciliteren. Een Plan van Aanpak is in de maak in samenwerking met dienst IT. Eind van dit jaar starten we een pilot.

Reiskostenregeling

Benieuwd van welke woon-werkvergoedingen je als Fontys-medewerker gebruik kunt maken? Kijk voor een overzicht op de portal van de dienst P&O.
Alleen toegankelijk voor medewerkers van Fontys.