

Toegepaste Psychologie
Inschrijven en financiën
Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Ga regelmatig naar je Studielinkpagina en check je 'to do' acties. Daarnaast ontvang je na je aanmelding een Fontys e-mailadres. Check dit e-mailadres regelmatig op de to-do acties van de toelatingsprocedure van je opleiding.
naar studielinkContact
Heb je nog vragen over studielink of over je inschrijving bij deeltijd Toegepaste Psychologie?
Neem dan contact met ons op:
Vragen over je inschrijving?
De medewerkers van Team Inschrijvingen staan voor je klaar.
Stuur gerust een mail naar onderstaand adres.
Profiel Cultuur en Maatschappij: Wiskunde
Heb je een havo-diploma met het profiel Cultuur en Maatschappij (CM)? Dan is het van belang dat je minstens wiskunde A of B in je pakket hebt.
Mbo
Met een mbo-diploma (niveau 4) kun je ook toegelaten worden. Wil je weten of jouw opleiding voldoet? Neem dan contact met ons op. Neem ook een kijkje op: 'Van mbo naar hbo'
Niet de juiste vooropleiding?
Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een 21+ toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Klik hier voor meer informatie.
In het hoger onderwijs betaal je elk jaar collegegeld. Collegegeldtarieven kunnen variëren. Dit is afhankelijk van factoren als nationaliteit, een tweede opleiding en de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.
naar collegegeldmeter studiejaar 2025-2026Aan de informatie en tarieven in de collegegeldmeter kunnen geen rechten worden ontleend.
Hoe betaal je je collegegeld?
Het collegegeld betaal je via een digitale (incasso)machtiging, ineens of in termijnen (via Fontys). Op of rond 15 mei kun je je betaalgegevens invullen via Studielink.
Meer informatie over het invoeren van je betaalgegevens in Studielink kan je vinden op info.studielink.nl. Daarnaast is veel informatie te vinden in de Studielink VRAAGbaak – sectie betaalgegevens.
Na bevestiging vindt de eerste incasso plaats op of rond 25 september.
Betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld?
Voor de meeste opleidingen geldt het wettelijk vastgestelde collegegeld. In een aantal situaties is sprake van 'instellingscollegegeld'. Zie hiervoor de 'Toelichting instellingscollegegeld"
Regeling collegegeld
Regeling collegegeld 2025-2026Levenlanglerenkrediet
Wil je een opleiding volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Als je jonger bent dan 56 jaar kun je mogelijk geld lenen via het 'Levenlanglerenkrediet'. Kijk op de website van DUO voor de voorwaarden en hoe je het levenlanglerenkrediet kunt aanvragen.
Meer over LevenlanglerenkredietTer voorbereiding op de start van je opleiding willen wij je laten weten dat het aanvragen van extra voorzieningen mogelijk is. Heb je een functiebeperking waardoor je aankomend studiejaar in aanmerking wilt komen voor voorzieningen (zoals bijvoorbeeld extra tijd)? Dan kan je dat nu al aanvragen door een afspraak in te plannen óf door een aanvraag via e-mail te versturen.
Voor alle bijzondere voorzieningen dien je je allereerst te melden bij de decaan en ga jij met de decaan hierover in gesprek. Dit kan heel eenvoudig, door een (online) inloopspreekuur van de studentendecaan te bezoeken. Tijdens het spreekuur bespreek je met de studentendecaan welke voorzieningen je aan wilt vragen en wat de relatie is tot je functiebeperking.
Relevante informatie over studievoorzieningen en de diverse (online) inloopspreekuren vind je bij Fontys Helpt.
Bewijsmateriaal
Neem het betreffende bewijsmateriaal voor jouw voorzieningenaanvraag naar dit spreekuur. Zorg dat je bewijsmateriaal altijd duidelijk leesbaar is. Onder bewijsmateriaal valt bijvoorbeeld een medische verklaring die van een geregistreerd deskundige afkomstig is. Als het een tijdelijke functiebeperking betreft, dan dien je een actuele verklaring aan te leveren waaruit je functiebeperking blijkt.
Van de decaan ontvang je naar aanleiding van dit gesprek een decaanverklaring waarin de besproken gewenste voorzieningen worden omschreven. Hiermee kun je je verzoek voor bijzondere voorzieningen indienen vóór lesweek 3 van de betreffende periode.
In het kort
1. Maak een afspraak bij de decaan.
Check de (online) inloopspreekuren via Fontys Helpt.
2. Neem je bewijsmateriaal mee naar je afspraak met de decaan.
3. Decaanverklaring ontvangen?
Dien een verzoek voor bijzondere voorzieningen in bij Meldpunt Studievoorzieningen.
Deadline
Vraag je decaanverklaring uiterlijk begin lesweek 3 van de betreffende periode aan.
Let op!
Toegekende voorzieningen van opleidingen buiten Fontys zijn niet geldig bij HRM of Toegepaste Psychologie.
Heb je bij een andere studie binnen Fontys al eerder een decaanverklaring gekregen? Dien dan mét deze decaanverklaring een verzoek in bij het Meldpunt Studievoorzieningen van Fontys HRM en Toegepaste Psychologie. De toekenning vanuit je vorige Fontysopleiding wordt niet automatisch verlengd.
Mijn opleiding
Lesdagen en lestijden
In het collegejaar 2024-2025 vinden de onderwijsactiviteiten van de propedeuse deeltijd Toegepaste Psychologie plaats op:
- dinsdag tussen 15.00 en 21.45 uur
Toetsen
Toetsen worden op maandagavonden gepland.
Je rooster bekijken op 'Fontys Sharepoint'
Zodra je bij ons komt studeren, maak je gebruik van ons intranet Fontys Sharepoint. Hier vind je mededelingen en allerlei andere belangrijke informatie die je tijdens het studeren nodig hebt.
In het tabblad Studiezaken onder het kopje Documenten allerlei opleidingsinformatie. Filter per studierichting en studiejaar voor bijvoorbeeld toetsroosters, klassenlijsten of opleidingsinformatie.
Inloggen op 'Fontys Sharepoint'
Je kunt inloggen met de accountgegevens die je eerder per e-mail ontving. Ben je deze e-mail kwijt? Zoek dan in je mailbox naar: ‘Fontys account creatie/creation’.
Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.
Onderwijskalender 2025-2026
Vakanties en feestdagen
Intakegesprek
Bij deeltijd Toegepaste Psychologie vinden er geen (standaard) intakegesprekken plaats. Studenten kunnen in eerste instantie informatie krijgen via de website en open avond of open dag. Daar kunnen zij ook (individueel) persoonlijke vragen stellen.
Organisatorische / administratieve vragen
Je kunt je organisatorische/administratieve stellen aan team inschrijvingen. Inhoudelijke vragen kunnen beantwoord worden door Colinda van Loon.
Introductiebijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst leer je je studiegenoten kennen. Je maakt kennis met je docenten en medestudenten. Je legt contacten die je tijdens je studie en in je verdere carrière van pas kunnen komen.
De introductiebijeenkomst vindt plaats op:
- dinsdag 26 augustus 2025
- 16.00 - 18.00 uur
- Locatie: campus Stappegoor
Prof. Goossenslaan 1-01 in Tilburg
Gebouw P1, collegezaal F2.03
Meer informatie over deze bijeenkomst ontvang je te zijner tijd via e-mail.*
Eerste lesdag
De eerste lesdag is op:
- dinsdag 2 september 2025
*Let op: als je inschrijving niet compleet is, kun je niet deelnemen aan de kennismakingsbijeenkomst en de eerste lesdag. Zorg dus dat je ruim voor het begin van het nieuwe studiejaar je inschrijving hebt voltooid.
De boekenlijst voor studiejaar 2024-2025 vind je hieronder. Je mag je boeken bestellen bij elke leverancier.
Let op: zoek de boeken op ISBN-nummer, dus niet op titel. Dit nummer is gerelateerd aan de druk en de verschijningsvorm (paperback, hardback, e-book etc.) Een boek kan dus afhankelijk van voornoemde factoren verschillende ISBN's hebben. Als je een boek op titel opzoekt en je controleert het ISBN niet, loop je het risico om de verkeerde versie te bestellen.
* De boekenlijst bestaat uit aanbevolen boeken. Je bent dus niet verplicht deze (allemaal) te bestellen. Je kunt er ook voor kiezen om de benodigde e-boeken digitaal in te zien.
Microsoft
- Processor: Intel Core i5 serie/AMD Ryzen 5 serie
- Geheugen: 8 GB RAM
- Harde schijf: 128 GB schijfruimte
- Netwerk: Wifi
- Beeldscherm: 14 inch schermresolutie van 1280 x 768
- Muis: aanbevolen
- Camera: aanbevolen
- Hoofdtelefoon/oortjes: aanbevolen
- Browser: de meest recente versie van Edge Chromium, Safari, Chrome of Firefox
Mac
- Processor: Intel-processor/Apple Silicon processor
- Geheugen: 8 GB RAM
- Harde schijf: 128 GB schijfruimte
- Netwerk: Wifi
- Beeldscherm: 14 inch schermresolutie van 1280 x 800
- Muis: aanbevolen
- Camera: aanbevolen
- Hoofdtelefoon/oortjes: aanbevolen
- Browser: de meest recente versie van Edge Chromium, Safari, Chrome of Firefox
Let op:
- Chromebook/Linux-gebaseerde systemen zijn niet geschikt, omdat diverse DLO onderdelen, waaronder Testvision en de lockdowntool, niet zullen werken.
- Windows 10/11 in S mode zijn niet geschikt, Windows 10/11 Home of Pro zijn wel geschikt.
Surfspot
Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Bij Surfspot bestel je ook voordelig je software.
naar surfspotOffice 365 (gratis!)
Je hebt als Fontysstudent of -cursist toegang tot de Fontys Cloudomgeving van Office365.
Je krijgt toegang tot de volgende onderdelen:
- Office Online: onder andere Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Forms, Delve, Teams, Sway en OneDrive
- OneDrive365: 1 TeraByte opslagruimte
- Software om Office365 te installeren op je eigen apparaten (max. 5 laptops/smartphones)
Je kunt gebruik maken van de Fontys cloudomgeving zolang je hier studeert. Inloggen doe je met de inloggegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt.
Ga naar portal.office.comIn de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding en de toetsing binnen de opleiding. Ook vind je hier de informatie over de toelatingseisen en de begeleiding die je geboden wordt.
Naar het Onderwijs- en Examenreglement (OER)Digitale services
Na jouw aanmelding heb je een mail gekregen met jouw inloggegevens, je username en wachtwoord.
meer info over inloggen meer info inloggegevens FontysaccountOpen je e-mail online via o365.fontys.nl/mail en log in met je Fontys account.
naar o365.fontys.nl/mailOf bekijk je mail op je telefoon. Hieronder vind je de handleiding voor iOS en Android.
uitleg voor iOs (download) uitleg voor android (download)Als je bij Fontys gaat studeren, gebruik je verschillende online programma’s. Om goed en veilig in te kunnen loggen, gebruiken we Multi-Factor-Authenticatie (MFA). Dit betekent dat je in twee stappen moet inloggen. Dat noemen we ook wel tweestapsverificatie.
Je hebt deze manier van inloggen nodig voor bijvoorbeeld het invullen van de Studiekeuzecheckvragenlijst, het aanvragen van je Fontyskaart en het bezoeken van de opleidingsportal.
Daarom is het belangrijk dat je de Authenticator app op je telefoon installeert. Met deze app kun je altijd en overal veilig inloggen.
download in Google Play download in App StoreEduroam is een internationaal netwerk en met je Fontys inloggegevens kun je wereldwijd gebruik maken van een gratis veilige WiFi verbinding. Installeer de verbinding thuis alvast!
gebruik de handleidingContact met IT servicedesk
Op de meeste Fontyslocaties vind je een IT Servicepoint waar je terecht kunt met je IT vraag.
Openingstijden
werkdagen 8:00 - 17:00 uur
In de Fontys studenten app kun je je studieresultaten, belangrijke berichten en nieuws bekijken. Je ontvangt pushmeldingen over roosterwijzigingen, cijfers en een kalender met belangrijke data, bijvoorbeeld tentamens, stages, inleveropdrachten, etc. (afhankelijk van of je afdeling dit beschikbaar heeft gesteld in de app).
Download in de Apple App storeLog in met je Fontys inloggegevens ([PCN]@student.fontys.nl en wachtwoord) en voeg je roosters zelf toe.
Vragen over de MijnFontys app?
Mail: studentenapp@fontys.nl of neem contact op met de IT Servicedesk. Voor vragen over je rooster en je opleiding kun je terecht bij je opleiding.
Fontys Helpt is een website waar je terecht kunt met extra ondersteuningsvragen of twijfels en waar je praktische informatie vindt. Maar ook vind je daar mooie initiatieven die kunnen inspireren. Ook vind je er informatie als je iets extra's wilt doen naast je studie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bestuurlijk actief te worden door in de medezeggenschapsraad of in het bestuur van een studievereniging te gaan. Sla deze link vast op in je favorieten, als je eenmaal studeert gaat dit een waardevolle omgeving voor je zijn.
Ga naar Fontys HelptFontys Studentenkaart
De Fontys Studentenkaart is onmisbaar. Deze is nodig:
- om te printen en te kopiëren
- om te parkeren op de campussen
Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.
Hoe te verkrijgen?
Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentieadres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.
Let op: hiervoor heb je je Fontys inloggegevens nodig. Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen.
STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)
STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.
Parkeren
Om onze locaties goed bereikbaar te houden, bieden we parkeergelegenheid op onze
terreinen.
Een aantal terreinen is voorzien van slagbomen. Als student kun je op sommige campussen gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.
In Sittard, op het TU/e terrein Eindhoven en Emmasingel (De Witte Dame) in Eindhoven is betaald parkeren mogelijk.
Meer over parkeren bij TU/e lees je (zodra je je Fontys inloggegevens hebt) in de handleiding op portal/Connect (onder diensten, H&F).
Lees meer over locatie Emmasingel.
Vragen over parkeren?
Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl
Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.
Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.
Afzender mail: no-reply@fontys.nl
Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation
Campus faciliteiten
Gebouw P1 heeft een grote kantine en een koffiebar: 'Jazzmans'.
Kantine
In de kantine kan je terecht voor zowel de lunch, een avondmaaltijd als andere lekkernijen.
De reguliere openingstijden* zijn:
- Maandag t/m donderdag: 10.00 - 19.00 uur
- Vrijdag: 10.00 - 14.00 uur
Koffiebar 'Jazzmans'
Bij Jazzmans maken de barista's heerlijke cappuccino, latte macchiato en espresso.
Daarnaast worden er zoetigheden en wat hartige snacks geserveerd.
De reguliere openingstijden* zijn:
- Maandag t/m donderdag: 08.00 - 16.00 uur
- Vrijdag: 08.00 - 18.00 uur
* Tijdens de tentamenweken en in de weken dat er geen onderwijsaanbod is, wijken de openingstijden af.
De aangepaste tijden worden aangegeven bij de kassa's en op de borden in de hal.
De Fontys Bibliotheek bij het vinden van vakinhoudelijke kennis voor jouw studie, onderzoek of loopbaan. Fontys stelt een grote collectie aan online en fysieke informatiebronnen beschikbaar.
Ga naar de Fontys Bibliotheek
Campus Stappegoor is voorzien van slagbomen. Als student kun je op deze campus gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.
Vragen over parkeren?
Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl
Fontyscampus "Stappegoor" is voor automobilisten bereikbaar via de Stappegoorweg.
OV
Campus Stappegoor is goed te bereiken met het OV, vanaf Tilburg Centraal gaan o.a. bus 1, 2 en 601 richting de campus
Fietsen
De campus beschikt over voldoende fietsenstallingen
Studentbegeleiding
Bij Fontys kijken we graag samen met jou wat je nodig hebt om zo succesvol mogelijk te kunnen studeren. Als student word je in jouw eerste jaar gekoppeld aan een studentcoach binnen je opleiding. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt bij (studiekeuze)vragen, volgt jouw prestaties en geeft waar nodig handige tips en begeleiding.
Er is meer
Soms zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen tijdens je studie. Bijvoorbeeld bij faalangst, een moeilijke thuissituatie of het overlijden van een dierbare. Op Fontys Helpt vind je een overzicht van alle mogelijkheden voor jou!
Ga naar Fontys HelptNiet over maar mèt studenten
Heb je goede ideeën? Fontys denkt en doet graag samen met jou mee! Je levert jouw bijdrage aan de verbetering van het onderwijs en de organisatie, maar werkt ook aan je eigen skills en ervaring. Denk bijvoorbeeld mee over de studentenapp, de catering, Fontys Connect, de inrichting van een curriculum, onderwijsfacilitering en nog veel meer! Of laat ons weten waar jij zelf nou graag een punt van maakt. Hoe? Mail naar cvm@fontys.nl en samen kunnen wij het verschil maken.
Meedenken
Wil jij invloed uitoefenen op het beleid van Fontys? Dat kan. Fontys vindt het belangrijk om in gesprek met jou te gaan om tot kwalitatief goed onderwijs en een transparante organisatie te komen, waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.
Je doet ervaring op met bestuurlijke activiteiten en werkt nauw samen met medewerkers van Fontys. Interesse? Mail ons (cvm@fontys.nl) en wij vertellen jou alle ins en outs over onze diverse medezeggenschapsraden.