Sprint naar content

Sustainable Business Innovation in Food

Sustainable Business Innovation in Food

We richten ons op het toenemende belang van duurzaamheid in het bedrijfsleven. Het creëren van toegevoegde waarde voor de klant door middel van duurzame ontwikkeling resulteert vaak in innovatie van het bedrijfsmodel. Het beïnvloedt de relatie met de klanten en creëert nieuwe inkomsten-modellen voor bedrijven.

Nieuwe online- en offline diensten vereisen aangepaste processen, specifieke kennis en expertise, nieuwe partners en andere leveranciers. De onderzoeksgroep streeft ernaar praktijkgerichte kennis te bieden. Fontys Hogeschool International Business integreert deze kennis en expertise in haar educatieve programma's en kan daarom optreden als een belangrijke partner voor mkb'ers in de regio.

Voedingsindustrie

Een sterke onderzoeksfocus ligt op de transformatie van de voedingsindustrie met zijn multi-stakeholder netwerken en wereldwijde toeleveringsketens. Het grensgebied van Limburg en Noordrijn-Westfalen wordt sterk beïnvloed door voedselproductie en -verwerking en draagt aanzienlijk bij aan de vernieuwing van concepten in de voedingsindustrie. De afstemming van productie en consumptie met mondiale en EU-strategieën is leidend in onze onderzoeksprojecten. Met als doel nul emissies en nul afval (circulaire economie), treden tal van regelgevingen in werking. De EU Green Deal leidt het beleid en geeft de richting aan voor noodzakelijke ontwikkelingen voor de multi-stakeholder netwerken. Met de onderzoekslijn consumentenacceptatie van nieuw voedsel dragen we sterk bij aan duurzaam en gezond eetgedrag en creëren we impact voor de samenleving.

Sfeerafbeelding Fontys

Podcast

In de vierdelige podcastserie 'Good Food' vertellen Fontysonderzoekers over de duurzame voedseltransitie en het onderzoek naar de toekomst van ons voedsel vanuit verschillende perspectieven. Sonja Floto-Stammen, verbonden aan het lectoraat Business Innovation, vertelt in de eerste aflevering van deze serie over innovatie foodtechnologieen die bijdragen aan de overstap naar een meer duurzame voedselketen.

Dr. Sonja Floto-Stammen is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Business Innovation bij Fontys Venlo. In de podcastserie Fontys Onderzoekt legt ze uit welke rol insecten kunnen hebben in het verduurzamen van voedselproductie. Sonja’s onderzoek focust met name op de communicatie rond voedsel, want hoe krijg je mensen zo ver dat ze ook werkelijk insecten willen eten?