Sprint naar content
Project

BatteryNL

Binnen het landelijke project BatteryNL staat de ontwikkeling van de batterij van de toekomst centraal. Eentje die veiliger is, meer capaciteit en een langere levensduur heeft. Het lectoraat Distributed Sensor Systems werkt binnen dit project aan de ontwikkeling van een Battery Management System.

Wat houdt het project in?

TU/e Delft, penvoerder van het BatteryNL-project, is gestart met wetenschappelijk onderzoek om een Battery Management System voor de nieuwe generatie batterijen te ontwikkelen. Het lectoraat Distributed Sensor Systems (DSS) gaat met dat systeem in de praktijk aan de slag. Zij vertalen de wetenschappelijke kennis naar een praktische tool voor de (auto-)industrie.

Projectdoelstelling

BatteryNL heeft als doel om voor 2030 de volgende generatie batterijen te hebben ontwikkeld die veiliger zijn, meer capaciteit en een langere levensduur hebben. Fontys is betrokken bij werkpakket 5 van het project: Safety, Performance and Integration of Lithium-ion Batteries.

Periode

2022-2030

Resultaat

Studenten zijn gestart met het bouwen van online simulatiemodel. Uiteindelijk zal naast de online tool ook een testbank ontwikkeld worden waarop batterijen getest kunnen worden.

Sfeerafbeelding Fontys


Partners

Het landelijke consortium dat het BatteryNL-project uitvoert, bestaat uit experts binnen de academische wereld, high-tech startups, multinationals en maatschappelijke partners. Naast 7 universiteiten zijn er 5 hogescholen aangehaakt die actief zijn in batterijonderzoek in Nederland. Fontys werkt voor dit project veel samen met onderstaande partners. Een overzicht van alle deelnemers aan het consortium kun je vinden op de website van BatteryNL.


Contact

Foto van persoon

H.G.P.H. (Harold) Benten

Docentonderzoeker