Sprint naar content
Project

Vakcommunity Leven Lang Ontwikkelen

Docenten en lectoren van Fontys, Saxion, Windesheim, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), de Haagse Hogeschool (HHS) en InHolland bundelen de krachten. In een vakcommunity gaan ze samen open leermaterialen delen en ontwikkelen op het gebied van het thema ‘een Leven Lang Ontwikkelen’.

Wat houdt het project in?

Leren stopt niet na de afronding van het onderwijs, maar moet steeds vaker on the job worden vormgegeven. Daar gaan we met dit project op inspelen door online leermateriaal te ontwikkelen. Het voordeel van open online leermateriaal is dat het makkelijkis uit te wisselen tussen de hogescholen en voor iedereen toegankelijk is. Het wordt een collectie van videofilmpjes, casemateriaal, kennisclips, instrumenten, teksten en suggesties voor een onderwijsplan. Dit wordt ontwikkeld binnen de vakcommunity Leven Lang ontwikkelen waarin lectoren en docentonderzoekers van zes hogescholen samenwerken.

Projectdoelstelling

Het ontwikkelen van lesmateriaal op vijf inhoudelijke thema’s: de toekomst van werk; de vormgeving van workplace learning; stimuleren van ontwikkeling van teams; stimuleren van kwetsbare medewerkers; en vormgeven van loopbanen die uitdagen tot ontwikkeling. Dit lesmateriaal wordt vanaf studiejaar 2021-2022 vrij toegankelijk voor iedereen.

Periode

2020 - 2022

Resultaat

Een Massive Open Online Course (MOOC)

Partners

Saxion, Windesheim, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), De Haagse Hogeschool (HHS) en InHolland.

Verdere info

Klink hier!


Contact

Foto van persoon

E. (Ellen) Koop - Spoor

Docentonderzoeker
Foto van persoon

Dr. M.A.G. (Marian) Thunnissen

Lector Dynamische Talentinterventies / leading Lector kenniscentrum Leven lang ontwikkelen

Foto van persoon

M.(Maartje) van de Mortel

Docentonderzoeker