Sprint naar content

Over HTSM

Als hightechbedrijf wil je naast bijblijven en innoveren ook vooroplopen. Maar bij kennisvragen en uitdagingen op het gebied van technische onderwerpen is vaak onderzoek nodig en een partner om samen praktijkgericht onderzoek te kunnen doen. Enabling technologies zijn technologieën die een grote bijdrage leveren of voor een doorbraak kunnen zorgen, in uitdagingen op gebieden als ‘gezondheid en zorg’, ‘landbouw, voedsel en water’, ‘veiligheid’ en ‘energietransitie en duurzaamheid’.

Het doel van dit kennisthema is: hoe kunnen enabling technologies bijdragen aan de oplossingen van maatschappelijke uitdagingen? Het kennisthema sluit nauw aan op de kracht van de regio: een sterk innovatie‐ecosysteem rond de (high‐tech) maakindustrie, MedTech en smart mobility in de Brainport, Midpoint en Greenport regio. Daarnaast zal enabling technologies zich ook richten op het ontwikkelen van inspirerende ‘AI for Good’ toepassingen.

Uw bedrijfsontwikkeling

Als ondernemer in de hightech innoveer je samen met Fontys. Samen doen we onderzoek en ontwikkelen we innovatieve technologieën, waarvan onderwijs, bedrijfsleven én de maatschappij beter worden. Daarnaast bieden we een platform voor kennisdeling, waardoor we samen up to date blijven.

Het Centre of Expertise is de motor achter dit (multidisciplinaire) kennis- en onderzoeksnetwerk. Benieuwd naar wat we voor je bedrijf kunnen betekenen?

Sfeerafbeelding Fontys

Samenwerking

Het Centre of Expertise HTSM werkt samen met verschillende lectoraten en onderzoeksgroepen. Om deze groepen beter te leren kennen en te ontdekken wat ze doen, zetten we ze op deze plek 'in the spotlight'.

Greentechlab

Fontys-GreenTechLab is een onderzoek- en technologiegroep van Fontys Hogeschool Venlo, die technische vragen binnen de Agro, Food, Logistiek en Maakindustrie wil beantwoorden door het uitvoeren van onderzoek, procesanalyses, engineering, prototyping en consultancy, in het kader van High Tech en Sustainability.

Fieldlabs

Het Greentechlab is verbonden aan verschillende Fieldlabs in de regio Noord-Limburg. In deze ontmoetingsplaatsen leren en groeien onderwijs, mkb-bedrijven en overheid samen op het gebied van technologie en logistiek, land- en tuinbouw, voeding en gezondheid, grensoverschrijdend ondernemen en circulariteit. Bekijk hieronder het filmpje om te ontdekken met welke projecten studenten en bedrijven vanuit deze Fieldlabs aan de slag zijn gegaan.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.