Sprint naar content
Project

WavyXR

WavyXR is een virtuele coach die op basis van sensordata in combinatie met AI de toestand het hart monitort en reageert wanneer onregelmatigheden worden gedetecteerd, waarbij het de meest geschikte oefening en advies aanbiedt die deze specifieke patiënt of dat moment nodig heeft.

Doel van het project

In 2030 zullen 1,9 miljoen mensen last hebben van hart- en vaatziekten (NOS). Bij mensen met hartproblemen worden vitale gezondheidsindicatoren worden meestal uitgemeten op de verkeerde momenten. Je wilt dit juist doen wanneer de stressvolle situaties zich voordoen, niet op een gecontroleerd moment bij de fysiotherapeut of arts. Bovendien worden vrouwen in de praktijk langs de mannelijke meetlat gelegd en de behandeling/therapie wordt daarop afgestemd. Hierdoor worden voor vrouwen vaak de verkeerde oefeningen voorgeschreven. Tenslotte hebben vrouwen hebben opvallend veel behoefte om zelf te meten en registreren, ook bij ‘onbegrepen’ hartklachten die op hartritmestoornissen kunnen berusten, en direct advies te krijgen.

WavyXR is een virtuele coach die op basis van sensordata in combinatie met AI de toestand het hart monitort en reageert wanneer onregelmatigheden worden gedetecteerd, waarbij het de meest geschikte oefening en advies aanbiedt die deze specifieke patiënt of dat moment nodig heeft. Oefeningen worden aangeboden via een virtuele coach (Augmented Reality) in combinatie met een spraakinterface. De data wordt gebundeld en verzameld, waarna het (op verzoek van de cliënt) gedeeld kan worden met de cardioloog.

Binnen dit HTSM project doen we onderzoek ten behoeve van:

  • ontwikkelen en testen AI model voor het detecteren van afwijkende patronen in hartdata.
  • ontwikkelen en testen van Augmented Reality technologie t.b.v. virtuele coach
  • ontwikkelen en testen van een spraak interface t.b.v. virtuele coach.

Looptijd

2019 - heden

Projectresultaten

Eindrapport: WavyXR.


Contact

Foto van persoon

M.J.H. (Martijn) Balsters

Docentonderzoeker
Foto van persoon

Dr. J.A. (Janienke) Sturm

Lector Mens en Technologie