Monitoring Voeding en Vocht in het ziekenhuis
In het project Monitoring voeding en vocht in het ziekenhuis wordt de bijdrage van technologische en proces- innovaties aan persoonsgerichte monitoring van vocht en voeding onderzocht. Een verstoorde vochtbalans en ondervoeding zijn veel voorkomende problemen bij patiënten in ziekenhuizen en behoren al jaren tot één van de belangrijkste uitdagingen in de dagelijkse zorgpraktijk.
Onderdeel van:
Doel
Het doel is het verbeteren van voeding – en vochtmonitoring in het ziekenhuis door inzicht in de rol van de patiënt en zijn naasten alsmede de rol en werkprocessen van alle betrokken professionals in het ziekenhuis te verkrijgen. Tevens worden innovaties die dit proces kunnen ondersteunen in kaart gebracht met de randvoorwaarden die nodig zijn voor een goede implementatie van deze hulpmiddelen.
Resultaten
Het project wordt uitgevoerd binnen de professionele werkplaatsen van Máxima Medisch Centrum.
Aan het einde van de looptijd van het project zijn profielen opgesteld van patiënten voor (zelf) monitoring tijdens opname, is duidelijk hoe de werkprocessen van betrokken zorgprofessionals bij voeding en vochtmonitoring zijn, zijn gebruikerseisen van zorgprofessionals bekend en is er draagvlak gecreëerd voor implementatie technologische en/of proces innovaties in het monitoren van vocht- en voedingsinname.