Over Fontys Hogeschool ICT

Organisatie

Fontys Hogeschool ICT (FHICT) is een toonaangevend en innoverend instituut, dat eigentijds en boeiend ICT-onderwijs verzorgt op de niveau's Associate degree en Bachelor in voltijd en deeltijd. De ruim 3000 studenten van FHICT worden opgeleid tot elke denkbare functie van het hedendaagse ICT-beroepenveld. Elke student bepaalt op basis van zijn interesses, passie en talent zijn of haar eigen afstudeerrichting. Wij werken nauw samen met ICT-bedrijven en organisaties uit het werkveld, onze ‘Partners in Education’. Zo vindt er een kruisbestuiving plaats tussen onderwijs, onderzoek en werkveld.

FHICT telt ruim 275 personeelsleden en is al jarenlang sterk groeiend in zowel het aantal studenten als docenten. Docenten werken in onze netwerkorganisatie samen vanuit de diverse onderwijsteams. De onderwijsteams worden op bedrijfsmatig vlak ondersteund door collega’s op het gebied van kwaliteitszorg, onderwijskunde, marketing & communicatie, HRM, control, roostering & huisvesting.

Eigentijds en innoverend

Brede oriëntatie, veel keuzemogelijkheden
In 2011 startte Fontys Hogeschool ICT als eerste en enige hogeschool in Nederland met het aanbieden van één brede bacheloropleiding HBO-ICT. Daarmee spelen we flexibel in op nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen in de dynamische wereld van ICT. Elke student bepaalt op basis van eigen interesses, passie en talent zijn of haar eigen afstudeerrichting.

Studenten aan het woord

Wil je meer weten over de ervaringen van onze studenten bij Fontys Hogeschool ICT?

Bekijk de filmpjes!

 • Studenten aan het woord

  Alumnus ICT & Media Design aan het woord

  Alumnus ICT & Software Engineering aan het woord

  Alumnus Associate degree aan het woord - Tamara Brandt-Schoorl

  Alumnus ICT & Business aan het woord

  Alumnus ICT & Technology aan het woord

  Studenten HBO-ICT deeltijd aan het woord - Jean Beurskens en Patrique Dankers

 • Docenten aan het woord

  Docenten Fontys Hogeschool ICT aan het woord

  Joris van der Straten

  ICT & Business

  Danny Bloks

  ICT & Management and Security

  Judith Gaffert

  ICT & Media Design

  Jan Dobbelsteen

  ICT & Technology