Wat gebeurt er met de kwaliteit van de zorg en de kosten als je digitale technologieën beschikbaar stelt? Hoe landen innovaties op de werkvloer? Het doel van Decision Support: who CAREs? is kennis ontwikkelen over het gebruik van slimme monitortechnologie en beslissingsondersteuning door verpleegkundigen, paramedici en medici in het ziekenhuis.
Het lectoraat Persoonsgerichte Praktijkvoering heeft als doel het transformeren van zorg-, onderwijs- en werkpraktijken. Zodat deze de eigen regie, competentie en ervaring van verbondenheid van individuen en groepen bevorderen. Samen met de beroepspraktijk worden methoden en kennis ontwikkeld om het leven en werken van mensen te stimuleren. Uitgangspunten daarbij zijn verbinding, creativiteit, bezieling en ruimte voor eigen kracht.
Professionele Werkplaatsen (PW) zijn duurzame samenwerkingsverbanden tussen een hoger onderwijsinstelling en een publieke of private organisatie. Ze zijn fysiek gesitueerd in de beroepspraktijk. Binnen deze authentieke omgevingen leren en werken studenten, professionals, docenten, cliënten en andere betrokkenen nauw samen, zodat alle partijen, de omgeving en de dienstverlening zich voortdurend blijven ontwikkelen.
Binnen ZorgInnovatieCentra (ZIC) en ZorgInnovatieNetwerken (ZIN) werken studenten, zorgprofessionals, docenten en zorgvragers nauw met elkaar samen. Leren, onderzoeken en innoveren gaan hand in hand. Samen wordt een uitdagende werkplek en de best mogelijke zorg gerealiseerd door praktijk en theorie dicht bij elkaar te brengen. De centra en netwerken zijn ontstaan vanuit een intensieve samenwerking tussen zorgorganisaties, de opleiding Verpleegkunde en het lectoraat Persoonsgerichte Praktijkvoering van Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid.