Sprint naar content

Info over de bouw

Sfeerafbeelding Fontys

Bouw in volle gang

De bouw van FHICT (R10) is in volle gang.
Momenteel worden de prefab gevelplaten geplaatst. De vorm van het gebouw is hierdoor al goed te zien.

De bouw live volgen? Vind je het leuk om de bouw van R10 live te volgen? Bekijk dan onze livestream via: https://www.bouwwebcam.nl/rachelsmolen/live

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Boren fundatie vanaf 28 januari (wk 5)
Vanaf week 5 startten we met het maken van de funderingspalen in de grond. Dit duurde ongeveer vier weken. Om de geluidsoverlast tot een minimum te beperken, hebben we gekozen voor een werkwijze waarbij we de palen in de grond vervaardigen. Het geluid en de trillingen zijn niet te vergelijken met de overlast die we hebben ervaren bij start bouw van de tunnelbak naast onze campus. Daarnaast beginnen we aan de zijde bij de ingang van de campus (P1), verder weg van de onderwijsgebouwen.

Prefab gevels vanaf mei
De funderingspalen zijn gevormd, het opbouwen van het prefab casco kan beginnen. De gevelplaten worden in zijn geheel aangeleverd en kunnen meteen geplaatst worden. Dit duurt tot na de grote vakantie (september 2019).

Parkeren
Na het wegvallen van de parkeerplaats bij R3, parkeren bezoekers van Rachelsmolen hun auto voortaan in de parkeergarage of de open parkeerplekken achter R1. Tot op heden is er niet echt sprake van een te hoge parkeerdruk op de campus en kan over het algemeen iedereen zijn of haar auto goed kwijt.

Vragen of opmerkingen?
Heb je vragen of opmerkingen over de nieuwbouw van R10 of het totale huisvestingsprogramma in Eindhoven? Mail ons dan via campusrachelsmolen@fontys.nl
Mocht je toch hinder ondervinden van de bouw, neem dan contact op met de dienst H&F via het speciale telefoonnummer 08850-82000.