Sprint naar content

Header hackathon met studenten aan het werk

Hackathon: maak de intro duurzamer en welkom voor iedereen
19 maart 2025 - 10:00-16:00 - CKE Eindhoven

Introductie

Hoe kan Purple - de introductieweek van Fontys - duurzamer en beter toegankelijk gemaakt worden voor iedereen? We nodigen jou uit om innovatieve oplossingen te bedenken tijdens een hackathon op 19 maart bij CKE in Eindhoven. Naast Fontys studenten zijn ook studenten van andere Eindhovense MBO-HBO-WO instellingen uitgenodigd om mee te doen.

De resultaten van deze hackathon kunnen ook gebruikt worden voor andere (introductie)activiteiten voor nieuwe studenten. Als deelnemer aan de Hackathon werk je aan uitdagingen op het gebied van circulariteit en inclusie, verdeeld over ongeveer 18 interdisciplinaire groepen.

Er zijn ook coole prijzen! Alle deelnemers krijgen een certificaat voor hun CV of LinkedIn.
De 3 teams met de beste
ideeën maken kans op:

  • PSV-voetbaltickets in de ASML Lounge
  • Concertkaarten voor het Muziekgebouw
Aanmelden Hackathon
Thema's

Tijdens de hackathon werken de 18 studentgroepen aan twee thema's: inclusiviteit en circulariteit.

Cluster Inclusiviteit
Inclusiviteit

- Sociaal netwerk
- Geestelijke/lichamelijke gezondheid/welzijn
- Financiële betaalbaarheid
- Toegankelijkheid
- Communicatie/marketing

Klik hier voor meer informatie

Cluster Circulariteit
Circulariteit

- Voeding & dranken
- Energie
- Materialen en afval
- Water & hygiëne
- Imago, identiteit (introshirt)

Klik hier voor meer informatie

Meer informatie

Wil je meer weten over de Hackathon, neem contact op met:

Logo Fontys GreenOffice
  • Stuur een mail naar greenoffice@fontys.nl
  • Bezoek ons kantoor op de Campus Rachelsmolen, R3 - ruimte 0.71
Organisatie

De hackathon is een initiatief van:

Partners


Q&A
Wat is een hackathon?

Kort gezegd is het een energieke brainstormsessie waarin je onder tijdsdruk innovatieve ideeën bedenkt. Zie het als een creatieve snelkookpan voor oplossingen! Tijdens de hackathon werk je in een team met studenten van verschillende disciplines en opleidingsniveaus (MBO, HBO, WO) om de beste en meest innovatieve oplossingen te bedenken om de introductie voor nieuwe studenten groener en gastvrijer te maken.

Heeft het iets te maken met coderen of programmeren?

Helemaal niet! Hoewel je technische vaardigheden kunt inbrengen, is het doel om ideeën om te zetten in realiteit, en iedereen heeft ideeën. Dus, ongeacht je studie, je hebt altijd iets bij te dragen en je zult veel van anderen leren. Dat is juist wat hackathons zo populair maakt: het samenbrengen van diverse achtergronden en disciplines.

Wat kun je verwachten tijdens de hackathon?

Tijdens de hackathon zijn er presentaties om de uitdaging uit te leggen, inclusief een Q&A. Jij en je team krijgen een eigen tafel om samen te werken aan jullie gekozen thema. Hulpmiddelen om te brainstormen en ideeën uit te werken worden beschikbaar gesteld. Er zijn gedurende de dag facilitators aanwezig die je begeleiden en waar je advies aan kunt vragen.

Na de fase van ideeontwikkeling presenteer je jouw ideeën aan experts die je verder helpen bij het kiezen van de beste ideeën. Aan het einde van de hackathon presenteer je jouw oplossingen aan een jury, die op basis van duidelijke criteria de winnaars kiest.

Waarom zou je meedoen?

Je krijgt een geweldige kans om te leren en te groeien. Werken aan een uitdaging geeft je praktijkervaring, stimuleert je creativiteit en stelt je in staat een positieve impact te maken op het studentenleven, de planeet en meer. Dit is een kans om samen te werken en leren van studenten van andere disciplines en je netwerken uit te breiden. Daarnaast zijn er toffe prijzen voor de deelnemers!

Er zijn natuurlijk ook coole prijzen te winnen! Alle deelnemers ontvangen een certificaat dat kan worden toegevoegd aan hun CV of LinkedIn-profiel, en toegang tot de aftermovie voor persoonlijke branding. De drie teams met de beste ideeën maken kans op:

  • PSV-voetbaltickets in de ASML Lounge
  • Kaarten voor een concert bij het Muziekgebouw (je mag één gast meenemen)
Wat moet je voorbereiden?

Na je aanmelding via ons registratieformulier ontvang je minimaal 1 week vóór de hackathon meer informatie over de onderwerpen, zodat je je goed kunt voorbereiden.

Aanmelden Hackathon