Je hebt goede kansen voor een baan, want er is veel vraag naar assistent-accountants.
Met je diploma kun je bij verschillende soorten bedrijven werken, zoals accountantskantoren, financiële adviesbureaus of op de financiële afdeling van een bedrijf. Je kunt ook aan de slag bij de overheid, bijvoorbeeld bij de belastingdienst.
Na de opleiding kun je aan de slag als:
Je werkt bij een accountantskantoor, waar je financiële gegevens controleert, belastingaangiften voorbereidt en financiële rapporten opstelt.
Een boekhouder speelt een belangrijke rol in een bedrijf of organisatie. In deze functie houd je nauwkeurig bij hoeveel geld er binnenkomt en uitgaat. Je maakt overzichten van de financiën, zoals balansen en winst-en-verliesrekeningen. Ook zorg je dat belastingen op tijd worden betaald.
Als financieel medewerker zorg je voor de administratie van geldzaken. Je verwerkt rekeningen, houdt bij wanneer er betaald moet worden en zorgt dat alle financiële documenten kloppen. Ook controleer je het budget en maak je financiële overzichten.
Als belastingadviseur help je mensen en bedrijven om belastingen op een slimme en legale manier te regelen. Je kijkt naar cijfers, zoekt belastingvoordelen en geeft advies over hoe ze hun belastingen het best kunnen regelen.
Als financieel analist analyseer je financiële gegevens om investeringsbeslissingen te ondersteunen en bedrijfsprestaties te beoordelen.
Wil je na de opleiding nog verder studeren? Met je diploma kun je makkelijk doorstromen naar de bacheloropleiding Accountancy of Finance, Tax and Advice. Je kunt de deeltijd bacheloropleiding vervolgens in 2,5 jaar afronden.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.