Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Tijdens de Associate degree Management in de Zorg kom je één dag per week naar school. Daarnaast heb je voor minimaal twintig uur per week een baan in de zorg. Daarmee doe je ervaringen op voor jouw portfolio. Een praktijkcoach begeleidt jou vanuit de organisatie waar je werkt.
Dat doe je naast je baan in de zorg.
Wel moedigen we je aan om coördinerende taken op je te nemen.
Wel zijn enkele bronnen binnen de studie in het Engels geschreven.
Management in de Zorg studeer je in Eindhoven. De opleiding bestaat uit vier blokken die we 'Onderwijseenheden' noemen. Een onderwijseenheid duurt een half jaar. Jij bepaalt jouw persoonlijke studieroute en het tempo waarin je studeert. Je ontwikkelt tijdens de opleiding praktische management- en leiderschapsvaardigheden.
De Ad duurt standaard 2 jaar, maar afhankelijk van je vooropleiding kun je deze opleiding in 1,5 jaar afronden.
Je leert inzicht te krijgen in organiseren en te reflecteren op het in beweging krijgen van mensen.
Je leert inzicht te krijgen in jouw professionele communicatie en hoe je coachende gesprekken voert. Daarnaast leer je teamontwikkeling analyseren en stimuleren met een teaminterventie, en ontwikkel je je leiderschapsvaardigheden.
Je leert processen analyseren en herontwerpen, problemen op een vernieuwende manier op te lossen en je leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.
Je krijgt inzicht in hoe je vraag en aanbod afstemt en het bevorderen van samenwerking bij besluitvorming over kwaliteitszaken.
Tijdens de bijeenkomsten werk je samen met andere studenten. Doordat iedereen werkt in andere organisaties en op andere functies leer je met en van elkaar. Ook ontstaan er levendige discussies. Daarnaast werk je met een vaste groep medestudenten aan het vergroten van je leiderschapsvaardigheden. Dit doe je in de leergroep Leiderschap onder begeleiding van een vaste docent.
Binnen het docententeam is er een rijke mix aan betrokkenheid, praktijk- en onderzoekservaring. Vanuit de opleiding is er veel contact met het werkveld, het eigen netwerk, studenten en praktijkcoaches.
Ieder jaar starten zo’n 100 studenten aan deze opleiding. De ene helft heeft een mbo-vooropleiding, de andere helft een hbo-vooropleiding. Hiervan heeft 28% een leidinggevende functie, 41% een coördinerende functie en 31% een operationele functie.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.