Je bent er uit, Leraar Omgangskunde is de deeltijdopleiding voor jou! Maar hoe verder? Hieronder een overzicht van alle belangrijke info rondom toelating en aanmelding.
Mogelijk kom je met de volgende vooropleidingen in aanmerking voor vrijstellingen en het sneller doorlopen van je opleiding (2,5 - 4 jaar):
Ben je van mening dat je meer leeruitkomsten kunt aantonen dan via je diploma's? Dan kun je deze verzamelen in een ervaringsportfolio en laten zien met een assessment.
Heb je een hbo- of wo-vooropleiding, verwant aan een schoolvak in het voortgezet onderwijs, en heb je een baan als docent toegezegd gekregen in het onderwijs? Dan kom je misschien in aanmerking voor een betaald tweejarig zij-instroomtraject tot leraar.
Ben jij (bijna) afgestudeerd of is het minder dan zeven jaar geleden dat jij je hbo- of wo-diploma behaalde in een aanverwant vak? Met de voltijd Kopopleiding kun je bij de lerarenopleiding in Tilburg in één jaar je tweedegraads lesbevoegdheid behalen.
Heb je een havo- of vwo-diploma, maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Met een toelatingstoets kijken we of je alsnog met deze studie kunt beginnen.
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4)? Én ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingsonderzoek 21+ doen. Zo kijken we of je toch kunt starten met deze opleiding.
Heb je een buitenlands diploma? Ook daarmee mag je soms beginnen met deze studie. Maar dan moeten we wél kijken of jouw diploma aan de eisen voldoet. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.
Daarnaast is het ook belangrijk dat je Nederlands spreekt op niveau B2. Dat toon je aan met een staatsexamendiploma NT2. Houd hierbij rekening met een wachttijd (± 3 weken tot het examen en ± 5 weken tot de uitslag).
Wil je nog graag hulp bij het oriënteren op jouw studiekeuze of meer weten over de verschillende routes naar het leraarschap? Maak dan een afspraak voor een studiekeuzeadviesgesprek met een van onze studieadviseurs.
Bereken je collegegeld eenvoudig met de collegegeldmeter. Hier staat ook meer informatie over betaling collegegeld door je werkgever of een ander.
Collegegeld berekenenHoud naast het collegegeld rekening met extra kosten voor studiemateriaal. Voor sommige opleidingen is het mogelijk subsidie te krijgen. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden voor (aankomende) leraren.
Voordat je gaat starten met de opleiding heb je een persoonlijk gesprek met de opleidingscoördinator en worden de mogelijkheden voor jouw studieroute besproken.
Opleidingscoördinator: Eefje van Limpt e.vanlimpt@fontys.nl.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.