Leraar Technisch Beroepsonderwijs (deeltijd)

  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Je wordt opgeleid tot tweedegraads Leraar Technisch Beroepsonderwijs. Deze lerarenopleiding biedt diverse afstudeerrichtingen aan, omdat de technische sector veel specialisaties kent. De afstudeerrichtingen voor het mbo zijn: Bouw, Elektrotechniek, ICT, Motorvoertuigentechniek en Werktuigbouwkunde. Voor het vmbo: Produceren, Installeren en Energie (PIE), Media, Vormgeving en ICT (ICT), Mobiliteit en Transport (M&T), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI). Door de snelheid waarin technologische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen elkaar opvolgen, worden er hoge eisen gesteld aan professionals in het onderwijs.

Waarom deze opleiding

Tijdens de opleiding bouw je verder aan je vakbekwaamheid in je werkkring en leer je naar je vak te kijken vanuit het perspectief van een (v)mbo-docent. Je vraagt je bijvoorbeeld af op welke manier je die kennis kunt didactiseren. De vaktechnische, educatieve en didactische thema’s worden ruim belicht, omdat je die kennis nodig hebt om een goede docent te worden. Kortom, we bieden je een uitgebalanceerd en uitdagend programma aan, waarin je je werkkring koppelt aan je toekomstige beroep van docent. Aan het begin van je opleiding krijg je een studiecoach toegewezen. Deze persoon is je aanspreekpunt en persoonlijke coach gedurende de hele studie.

Voor wie is deze opleiding

Je hebt een werkkring en je bent in hoge mate in techniek geïnteresseerd. Je ziet het als een uitdaging om nieuwe technologie op een aantrekkelijke, begrijpelijke en uitdagende manier met leerlingen te delen. Je bent communicatief sterk en hebt een onderzoekende houding. Of je wilt je juist op deze gebieden verder ontwikkelen. Je houdt jezelf op de hoogte van innovaties binnen je vakgebied en in het beroepsonderwijs, door het verwerven van kennis via (inter)nationale literatuur, internet en meer.

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education

Open dag - 11 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Opleiding tot leraar vo 2e graad in Technisch Beroepsonderwijs

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.