Leraar Technisch Beroepsonderwijs (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
MAIL BEL: 0885078577
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over de opleiding

Het getuigschrift van deze opleiding geeft je de tweedegraads bevoegdheid Leraar Technisch Beroepsonderwijs. Daarmee mag je lesgeven in het vmbo en het mbo. Deze onderwijsinstellingen kennen hun eigen afstudeerrichtingen, die zij zoveel mogelijk afstemmen op de behoeften van het beroepenveld en de wensen die leven in de maatschappij. De opleiding sluit daar uiteraard bij aan. Op basis van je vakkennis en voorkeuren kies je als toekomstig mbo-docent voor Bouw, Elektrotechniek, ICT, Motorvoertuigentechniek of Werktuigbouwkunde. Het vmbo kent de profielen Produceren, Installeren en Energie (PIE), Dienstverlening en Producten (D&P), Media, Vormgeving en ICT (MVI) , Mobiliteit en Transport (M&T), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI).

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Je leert vooral techniek en innovatie te vertalen naar onderwijs. Jouw vakkennis is het uitgangspunt, hier leer je methodes om die kennis te delen. Daarvoor is het nodig om met onderwijsogen naar je vak te kijken. Je analyseert het werkproces en bedenkt welke kennis en vaardigheden nodig zijn. Hoe maak je daarvan een les of instructie, hoe geef je die, hoe maak je een logische reeks lessen en uiteindelijk een jaarprogramma, hoe geef je leerlingen feedback, hoe zorg je dat iedereen mee kan komen? Wat werkt wel en wat werkt niet bij verschillende groepen leerlingen en studenten? In deze opleiding bouw je stapsgewijs aan je didactische bekwaamheid. Spreekt deze inhoud je aan, schrijf je dan in voor deze opleiding.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

De deeltijdbachelor Leraar Technisch Beroepsonderwijs trekt doorgaans twee groepen studenten aan: professionals uit het vakgebied zonder onderwijservaring en professionals die al (deels) in het onderwijs werken, bijvoorbeeld als instructeur of gastdocent. De studenten hebben gemeen dat ze hun vakkennis willen delen. Onderwijservaring is niet noodzakelijk voor deze opleiding.

Contact opnemen