Leraar Technisch Beroepsonderwijs (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
MAIL BEL: 0885078577
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Je wordt opgeleid tot tweedegraads Leraar Technisch Beroepsonderwijs. Deze opleiding biedt diverse afstudeerrichtingen aan, omdat de technische sector veel specialisaties kent. De afstudeerrichtingen voor het mbo zijn: Bouw, Elektrotechniek, ICT, Motorvoertuigentechniek en Werktuigbouwkunde. Voor het vmbo: Produceren, Installeren en Energie (PIE), Media, Vormgeving en ICT, Mobiliteit en Transport (M&T), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI). Aan professionals in het onderwijs worden hoge eisen gesteld als gevolg van de snelheid waarmee technologische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen elkaar opvolgen. Deze lerarenopleiding sluit daar goed bij aan.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Tijdens de opleiding leer je naar je vak te kijken vanuit het perspectief van een (v)mbo-docent. Je vraagt je bijvoorbeeld af op welke manier je die kennis kunt didactiseren. De vaktechnische, educatieve en didactische thema’s worden ruim belicht, omdat je die kennis nodig hebt om een goede docent te worden. Samen met je studiecoach stippel je de optimale leerroute uit afhankelijk van je loopbaanperspectief, huidige werkcontext, motivatie en de beschikbare tijd. De opleiding is flexibel en modulair ingericht.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Flexibel studeren is voor de professional die graag bepaalt waar, wat en wanneer hij studeert. Je wilt succesvol zijn in het combineren van je studie met je werk en je privé-leven. Je ziet het als een uitdaging om nieuwe technologie op een aantrekkelijke, begrijpelijke en uitdagende manier met leerlingen te delen. Je bent communicatief sterk en hebt een onderzoekende houding of je wilt je juist op deze gebieden verder ontwikkelen. Je houdt jezelf op de hoogte van innovaties binnen je vakgebied en in het beroepsonderwijs, door het verwerven van kennis via (inter)nationale literatuur, internet en meer.

Contact opnemen