Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek (Associate degree)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Associate degree
MAIL BEL: 0885078577

  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over de opleiding

Het beroepsonderwijs is volop in beweging en wordt continu geactualiseerd om leerlingen beter te kunnen motiveren tot leren en om aan te sluiten bij de technische ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Er is een groeiende vraag naar onderwijsondersteuners en docenten. Het (v)mbo is met name op zoek naar mensen die praktijkervaring hebben in de horeca of bakkerij sector. In het beroepsonderwijs en in opleidingsbedrijven begeleidt en traint de onderwijsondersteuner (praktijkopleider) zelfstandig groepen leerlingen onder eindverantwoordelijkheid van docenten.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Tijdens de opleiding leer je naar je vak te kijken vanuit het perspectief van een praktijkopleider of een (v)mbo onderwijsondersteuner. Je vraagt je bijvoorbeeld af op welke manier je jouw vakkennis en -vaardigheden kunt didactiseren. De vaktechnische, educatieve en didactische thema’s worden ruim belicht, omdat je die kennis nodig hebt om een goede onderwijsondersteuner te worden. We bieden de opleiding flexibel aan. Samen met jouw studiecoach stippel je de optimale leerroute uit afhankelijk van je loopbaanperspectief, huidige werkcontext, tijd en motivatie.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Net als de deeltijd bacheloropleiding trekt de Ad Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek doorgaans twee groepen studenten aan: professionals uit het vakgebied zonder onderwijservaring en professionals die al (deels) in het onderwijs werken, bijvoorbeeld als onbevoegd onderwijsondersteuner of gastdocent.

De opleiding is gelijk aan de eerste twee jaar van de bacheloropleiding. Je sluit af met een eindproduct dat je mondeling toelicht en je krijgt een getuigschrift.

Contact opnemen