Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek (Associate degree)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Associate degree
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Het beroepsonderwijs in het mbo en vmbo is volop in beweging en wordt continu verbeterd, om leerlingen beter te kunnen motiveren tot leren. Dit heeft invloed op alle facetten van de schoolorganisatie en vraagt om een andere inzet van medewerkers en leermiddelen. Zo ontstaan nieuwe functies in het onderwijs als onderwijsondersteuners, -assistenten en praktijkdocenten. Zij zijn afkomstig uit de praktijk en hebben ruime ervaring opgedaan binnen de sector techniek. Op een school voor beroepsonderwijs begeleidt en traint de onderwijsondersteuner zelfstandig groepen leerlingen onder eindverantwoordelijkheid van docenten.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Via deze Associate degree leiden we je op tot een professional op Ad-niveau (niveau 5). Als erkend praktijkopleider en -docent kun je zo je kennis nog beter delen met je leerlingen. Je kent zowel het beroepsonderwijs als het bedrijfsleven van binnen en buiten en kunt een waardevolle brug tussen beide slaan. Wij zorgen ervoor dat je van aantoonbare toegevoegde waarde bent voor het bedrijf, het technisch beroepsonderwijs in je regio en voor je collega-medewerkers. Wie het Ad-programma succesvol heeft afgerond, kan doorstromen naar de hbo-bacheloropleiding Leraar Consumptieve Techniek.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

Om de opleiding succesvol te kunnen voltooien, is het wenselijk dat je een verwante mbo-opleiding hebt genoten. Daarnaast beschik je over communicatieve vaardigheden en heb je interesse in het aanleren van een vak aan jonge mensen. Je moet op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op jouw vakgebied. Op het vlak van onderwijskundige kennisgebieden zul je de nodige kennis moeten formuleren, waarbij een onderzoekende houding een absolute pré is. Je kunt samenwerken met je medestudenten. Het is belangrijk om te kunnen reflecteren op je eigen ervaringen.

Contact opnemen

Open dag - 11 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding Ad Consumptieve Techniek