Pedagogiek (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Tilburg, Sittard
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Arts
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over de opleiding

Opvoeden krijgt steeds meer aandacht, ook in de media en politiek. Vragen als: 'Hoe ga je om met kinderen die gepest worden?' en 'Hoe maak je jongeren bewust van de gevaren van internet?' zijn steeds actueler. Er is steeds meer behoefte aan pedagogen die kunnen ondersteunen bij de opvoeding en het beantwoorden van dit soort vragen. Als student Pedagogiek leer je de ontwikkeling van kinderen en jongeren te stimuleren en eventuele problemen te voorkomen of op te lossen, samen met ouders en/of professionals.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

De deeltijdopleiding is opgebouwd uit modules. Je start met twee propedeusemodules waarin je basiskennis, houding en vaardigheden leert. Voor iedere afgeronde module ontvang je een certificaat. Als je je hbo-opleiding Pedagogiek wilt behalen, dan volg je in totaal acht modules.

Ieder studiejaar bieden we diverse modules aan. Per studiejaar volg je twee modules. Een module loopt van september tot juli.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Jij kunt je goed inleven in andere mensen. Je hebt interesse in de ontwikkeling, opvoeding en opgroeien van kinderen en jongeren. Daarnaast zoek je graag oplossingen voor (problematische) situaties en vind je o.a. pedagogiek & psychologie interessant. Jij wilt iets betekenen voor de maatschappij. Je bent ambitieus, verantwoordelijk en hebt doorzettingsvermogen. Je bent ondernemend en laat je niet snel uit het veld slaan. Bovendien kun je goed samenwerken met verschillende doelgroepen (zoals jongeren, ouders en andere professionals).
Het leren op de werkplek is de basis van iedere module. Daarom is het een voorwaarde een (onbetaalde) werkplek in het pedagogisch werkveld te hebben van tenminste acht uur per week.

Contact opnemen