Pedagogisch Educatief Professional (Associate degree)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Deeltijd
Eindhoven, Tilburg, 's-Hertogenbosch
Startmoment(en)
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Associate degree
Start opleiding
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over de opleiding

Tijdens de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional leer je een stevige beroepsrol in het pedagogisch educatief werkveld op je te nemen. Je vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogische en didactische begeleiding en stimulering van kinderen (0-14 jaar).

De opleiding duurt twee jaar en zit qua niveau tussen mbo-4 en hbo-bachelor in en is interessant voor iedereen in het brede pedagogisch educatieve werkveld (het jeugddomein, de kinderopvang en het primair onderwijs). De opleiding start in Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

In twee jaar leiden we je op tot pedagogisch educatief professional op hbo-niveau. Je leert werken binnen een breder team en in het netwerk rondom een kind een centrale rol te vervullen. Je vervult een voorbeeldfunctie voor collega’s en je kunt hen coachen en begeleiden. Daarnaast begeleid je kinderen bij activiteiten en versterk je het partnerschap met ouders en professionals. Binnen de opleiding staan jouw behoeftes, mogelijkheden en interesses centraal. Je legt zelf accenten en brengt verdieping aan om je leerdoelen te behalen.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Heb je een mbo-4 diploma en ben je werkzaam in het pedagogisch educatieve werkveld (bijvoorbeeld als pedagogisch medewerker of onderwijsassistent) en wil je doorgroeien naar een rol met meer verantwoordelijkheden? Of zit je in het laatste jaar van je mbo-4 opleiding en wil je straks doorstuderen?

Dan is de Associate degree (Ad) Pedagogisch Educatief Professional iets voor jou!

Bij de start van de opleiding is het van belang dat je een (onbetaalde) werkervaringsplek in het pedagogisch educatief werkveld hebt.