Audiovisual Storytelling

Altijd al interesse gehad in televisie, video, film? Dan is de minor Audiovisual Storytelling misschien wel iets voor jou.

In deze minor gaat het om de vraag: hoe kun je met beeld, geluid en tekst een boeiend verhaal vertellen, dat kijkers op het puntje van hun stoel brengt? Aan de hand van fragmenten uit documentaires, speelfilms, tv-commercials en zelfs stripverhalen gaan we kijken hoe dat werkt, vertellen met beelden. Ook nodigen we televisie- en documentairemakers uit die komen vertellen over hun werk en hun aanpak.

En natuurlijk ga je zelf aan de slag! Je krijgt een hele reeks oefenopdrachten om zelf met de camera op stap te gaan en de beelden daarna te monteren. En je maakt drie grote opdrachten: een videoportret, een korte documentaire en een vrije opdracht.

Minorregeling

Je kunt hier vanaf het voorjaar de minorregeling voor studiejaar 2017-2018 downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Praktische informatie

Duur:20 weken
Contacturen:full time
Studiepunten:30 ECTS
Periodeseptember 2017 - februari 2018
Locatie