Sprint naar content

Community Development

  • Start februari en september
  • Nederlands
  • 30 ECTS
  • 4 maanden
Eindhoven
Wil jij de uitdaging aangaan om maatschappelijke vraagstukken op te lossen door samen te werken met diverse groepen? Hoe kun je impact maken in je wijk of stad door vanuit de behoeften en talenten van mensen te werken? Ontdek hoe de minor Community Development jou helpt om complexe issues te benaderen met innovatieve oplossingen en theorieën zoals ABCD en Social Design.

Over de minor

De minor Community Development biedt studenten de kans om actuele maatschappelijke vraagstukken te analyseren en aan te pakken. Je werkt samen met diverse doelgroepen en past theorieën uit sociologie, psychologie en bestuurskunde toe. Met focus op theorieën zoals Asset Based Community Development en Social Design, krijg je de tools om effectieve interventies te ontwikkelen en impact te maken in verschillende sociale contexten.

Waarom de minor Community Development?

  • Je leert hoe je actuele maatschappelijke vraagstukken kunt analyseren en effectieve oplossingen kunt ontwikkelen.
  • Je ontwikkelt vaardigheden om draagvlak te creëren en verschillende perspectieven te verbinden.
  • Je ontwikkelt creatieve en innovatieve interventies die de gemeenschap versterken.
  • Je past theorieën toe in de praktijk via stages en projecten in lokale gemeenschappen.
 

Meer over de minor

Tijdens de minor werk je aan actuele vraagstukken in Eindhoven en pas je theorieën toe in de praktijk. Je begint met inspiratiesessies bij relevante organisaties en werkt daarna aan een vraagstuk met de doelgroep. De minor biedt wekelijkse hoor- en werkcolleges, workshops en een stadssafari. Evaluatie vindt plaats via een portfolio-assessment en presentaties.

 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Over deze minor Community Development

 

 

 

Opbouw

Drie dagen per week zijn gereserveerd voor leeractiviteiten op school, waaronder hoor- en werkcolleges en workshops. Twee dagen per week werk je aan je stage of project in de praktijk, met de mogelijkheid om zelf een locatie te kiezen of gebruik te maken van het aangeboden aanbod.
In de eerste weken bezoek je relevante organisaties in Eindhoven om informatie te verzamelen over maatschappelijke vraagstukken. Daarna werk je, individueel of in duo’s, aan een gekozen vraagstuk in een specifieke wijk of buurt van de stad.
Je wordt begeleid door een studiebegeleider en werkt in groepen aan je project. De beoordeling gebeurt via een portfolio-assessment en drie go/no-go-presentaties tijdens de minor, waarbij je laat zien hoe je theoretische inzichten hebt toegepast en resultaten hebt behaald.
De minor wordt afgesloten met een portfolio-assessment dat de integrale toepassing van theorie en methoden evalueert. Dit portfolio toont aan hoe je interdisciplinair hebt gewerkt, draagvlak hebt gecreëerd en effectieve oplossingen hebt aangedragen voor het vraagstuk.
 

 

Voor wie?

Om te kunnen deelnemen aan de minor moet de student de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van zijn opleiding.

 

 

Aanmelden voor deze minor

Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


  • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
  • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
    • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.
       
       

      Agenda

      Meld je hier aan voor een van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de minor voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een meeloopdag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

      Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland voor deze opleiding. Wil je toch graag langskomen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

      Praktische informatie

      De minor wordt gegeven in het Nederlands.

      Een minorregeling informeert je over wat je gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kun je als student rechten ontlenen.

      Ga naar de minorregelingen