Educatieve minor beroepsonderwijs

Startmoment(en)
September, Februari
Locatie
Eindhoven, Tilburg
ECTs
30
Studieduur
20 weken
Contacturen
15 - 20 uur per week

  • Over deze minor
  • Inhoud
  • Minorregeling
  • Contact

Schuilt er een leraar in jou?

Wil jij je werkveld verbreden en je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Versta jij je vak en wil je weten hoe je jouw kennis over kan brengen op (v)mbo-leerlingen? Dan is dit je kans!

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Deze voltijdminor is zeer praktijkgericht samengesteld en biedt je de mogelijkheid om veel te leren en je kwaliteiten te ontdekken als leraar in het (v)mbo. Je loopt gedurende een half jaar stage op een vmbo of mbo-school waar je lerarencompetenties ontwikkelt, afgewisseld met theorielessen en praktijkopdrachten waarmee je een stevig theoretisch fundament ontwikkelt op het gebied van pedagogiek en didactiek.

Extra voordeel!

Na het succesvol afronden van de minor heb een goed beeld of het beroep van leraar bij je past. Wanneer je ook de vakbachelor hebt afgerond kun je doorstromen naar de kopopleiding. Met de kopopleiding kun je je lesbevoegdheid behalen. Hiermee verbreed je aanzienlijk je arbeidsmogelijkheden. Je kunt namelijk aan de slag in de onderbouw van het algemeen vormend onderwijs (havo en vwo), in het beroepsonderwijs (vmbo en mbo) en volwasseneneducatie (bve).

Mocht je tot de ontdekking komen dat het beroep van leraar toch niet zo goed bij je past, dan kun je de ontwikkelde pedagogische en didactische bekwaamheden ook in andere contexten toepassen, zoals educatieve contexten van bedrijven.

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze minor? Stuur dan je naam, studentnummer, studierichting en je motivatie voor deelname naar educatieveminor@fontys.nl. Wij roepen je dan zo snel mogelijk op voor een intakegesprek. De minor start twee keer per jaar, in september en februari.

Je kunt hier de minorregeling voor studiejaar 2018-2019 downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

De Educatieve Minor Beroepsonderwijs is een samenwerking tussen Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek (FHBEnT) en Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT).

Sfeerafbeelding Fontys

Sandra Janssen
sandra.janssen@fontys.nl

De Educatieve Minor Beroepsonderwijs is een samenwerking tussen Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek (FHBEnT) en Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT).