Filosofie en Ethiek

Startmoment(en)
September, Februari
Locatie
Tilburg
ECTs
30
Duur
20 weken

  • Over deze minor
  • Inhoud
  • Minorregeling

De minor Filosofie en Ethiek heeft mijn denken verruimd, mijn ogen geopend en mijn motivatie om te leren vergroot. “Think for yourself, question everything!” - Gypsie Melody van Gerwen (oud-student).

Zoek je inspiratie en verdieping in je studie? Dan is deze minor echt iets voor jou. De minor Filosofie en Ethiek geeft je nieuwe en verrijkende inzichten in de actualiteit, je beroepsopleiding én jezelf. Na het volgen van deze minor heb je veel nieuwe kennis opgedaan, maar nog belangrijker, kijk je anders naar de wereld en weet je veel beter hoe je je verder wilt ontwikkelen als student en als individu.Je begint een reis door de filosofie en komt in aanraking met de groten der filosofie zoals Plato, Thomas van Aquino, Machiavelli en Nietzsche. Maar je maakt ook kennis met recentere denkers zoals Foucault, Sandel, Singer en Nussbaum. Daarbij worden verbanden gelegd met onderwerpen zoals media, spiritualiteit, dierenethiek, technologie en politiek. Ook duiken we de kunst in en verkennen we niet-Westerse denkwijzen en levensbeschouwingen zoals het Jodendom, het Boeddhisme en de Islam.

Een belangrijk deel van de minor gaat over ethiek en zingeving. Welke waarden stel je centraal en hoe breng je die tot uitdrukking in je persoonlijke en professionele leven? Hoe ga je om met ethische dilemma’s op de werkvloer, binnen je familie en vriendenkring? Welk toekomstbeeld heb je eigenlijk van je carrière? Onze bijeenkomsten onderscheiden zich door een grote diversiteit aan werkvormen. Naast reguliere hoorcolleges, lees je groepsgewijs boeken, participeer je in discussies, krijg je gastlezingen van deskundigen in hun vakgebied, maak je excursies naar steden en bezoek je musea. Deze activiteiten maken van de minor een sociaal avontuur. Ze geven je de mogelijkheid je kennis en ervaringen te verwerken en delen met je medestudenten in creatieve en persoonlijke producten. Schrijf je in voor de minor Filosofie en Ethiek als je op zoek bent naar een echte uitdaging!

Minorregeling

Wil je meer informatie? Download dan hier de minorregeling voor studiejaar 2017-2018. Daarin vind je uitleg van inhoudelijke en praktische zaken, zoals het vakkenpakket, de toetsing en leerdoelen. Aan deze tekst kunnen studenten rechten ontlenen.

Leslocatie

Prof. Goossenslaan 1, Tilburg

Locatiekaart op adres: Prof. Goossenslaan 1, Tilburg

“Door het volgen van deze Minor kijk ik echt anders naar de wereld en mijzelf.”

“Filosofie is helemaal niet wollig, maar juist actueel en verfrissend!”