Sprint naar content

GGz Professional

  • Start februari en september
  • Nederlands
  • 30 ECTS
  • 5 maanden
Eindhoven
Wil jij mensen met psychische problemen helpen en je verdiepen in de geestelijke gezondheidszorg? Ben jij klaar om te leren hoe je een verschil kunt maken in de GGz? Ontdek hoe de minor GGz Professional jou kan voorbereiden op een betekenisvolle carrière in de zorg!

Over de minor

De minor GGz Professional biedt je een uitgebreide kennismaking met de geestelijke gezondheidszorg. Je leert over diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met psychische problemen. De minor combineert theorie met praktijkgerichte opdrachten en helpt je om vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn in de GGz.

Waarom de minor GGZ Professional?

  • Leer om psychische problemen vanuit verschillende perspectieven te benaderen.
  • Ontwikkel vaardigheden voor het ondersteunen van cliënten in complexe situaties.
  • Focus op het vergroten van zelfredzaamheid en sociale ondersteuning.
  • Persoonlijke en professionele groei door praktijkgerichte trainingen.
 

Meer over de minor

Tijdens de minor GGZ Professional verdiep je je in de complexe vraagstukken binnen de GGZ en leer je hoe je als professional cliënten kunt ondersteunen. De focus ligt op het combineren van kennis en praktijk met persoonlijke reflectie.

 

Over deze minor

of algemene video over het volgen van een minor?

 

 

 

Opbouw

Tijdens de minor werk je met probleemgestuurd onderwijs (PGO). Dit houdt in dat je aan de hand van praktijkcasuïstiek actuele kennis ophaalt en behandelt. Je leert hoe je omgaat met dilemma's in de GGZ via Socratische dialoog bijeenkomsten en past kennis- en houdingsaspecten toe in zowel individuele als groepsgesprekken.
Drie dagen per week zijn gereserveerd voor leeractiviteiten op school. Je wordt ingedeeld in een studiebegeleidingsgroep en krijgt begeleiding van een studiebegeleider (SB'er). Groeps- en individuele bijeenkomsten vinden plaats op maandag, dinsdag en vrijdag. Woensdag en donderdag zijn gereserveerd voor je praktijkwerk.
Gedurende de minor breng je twee dagen per week door in de GGZ-praktijk, in de vorm van een stage of project, afhankelijk van je eigen voorkeur en interesses. Je hebt de mogelijkheid om zelf een stageplaats of projectopdracht te vinden, of gebruik te maken van het aanbod van potentiële stage- en projectplekken dat door het team van de minor wordt aangeboden.
De minor is verdeeld in twee periodes. Aan het einde van iedere periode vinden toets weken plaats waarin er schriftelijke en performance toetsen worden afgenomen. Na de gehele minor presenteer je jouw ontwikkeling t.a.v. de stage of het project.
 

 

Voor wie?

Voor de minor GGZ Professional geldt een ondergrens van 20 studenten. Indien deze ondergrens niet wordt behaald zal de minor niet starten. We zullen je hier tijdig over informeren.

 

 

Aanmelden voor deze minor

Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


  • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
  • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
    • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.
       
       

      Agenda

      Meld je hier aan voor een van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de minor voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een meeloopdag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

      Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland voor deze opleiding. Wil je toch graag langskomen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

      Praktische informatie

      Deze minor wordt gegeven in het Nederlands.

      De student vult voorafgaand aan deze minor een kansrijkheidsformulier in. In dit formulier meet de student zelf hoe kansrijk die zichzelf acht om de minor te gaan halen op grond van de verstrekte informatie. De student kan daardoor zelf een nulmeting maken. Daarnaast wordt dit kansrijkheidsformulier gebruikt binnen de studiebegeleiding.

      Een minorregeling informeert je over wat je gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kun je als student rechten ontlenen.

      Ga naar de minorregelingen