Sprint naar content

Minor Global Development Issues

  • Start februari en september
  • Nederlands
  • 30 ECTS
  • 5 maanden
Tilburg
Waarom hebben mensen honger ook al produceren we voldoende voedsel? Ben je geïnteresseerd in vraagstukken zoals duurzaamheid en een rechtvaardige verdeling van welvaart én ben je klaar om actie te ondernemen? Dan is de minor Global Development Issues iets voor jou!

Over de minor

In deze minor verdiep je je aan de hand van praktijkvoorbeelden en theorieën in wereldwijde ontwikkelingsvraagstukken. Dit doe je vanuit je eigen vakgebied. Je kijkt naar verschillende dimensies van samenleven en doet dit samen met zeer diverse groep medestudenten. Vervolgens pas je je nieuwe kennis toe tijdens een boeiende stage van zes weken bij een ontwikkelingsproject in het buitenland. Kortom: je wordt een professional die wereldwijd uitdagingen aangaat!  

Waarom de minor Global Development Issues?

  • Je raakt bekend met actuele ontwikkelingsvraagstukken;
  • Je bestudeert andere culturen, maar leert die van jezelf ook beter kennen;
  • Je denkt na over wat jij eerlijk en rechtvaardig vindt;
  • Je loopt stage in een internationale omgeving.
 

Meer over de minor

Je leert internationale ontwikkelingsvraagstukken begrijpen via theorieën en praktijkvoorbeelden. Je plaatst ze in hun context en leert meer over je eigen cultuur. Ook verdiep je je in de vraag of het eerlijk is dat de wereld er zo uitziet. Je rondt je minor af met een stage in het buitenland.

  • Je leert over diverse mondiale vraagstukken;
  • Je leert duurzame oplossingen aan te dragen;
  • Je leert over eerlijke verdeling en verschillende ideeën over rechtvaardigheid;
  • Je leert hoe je veilig en goed kunt werken in een andere cultuur en bijdraagt aan oplossingen.

 

 

 

 

Opbouw

De eerste periode van de minor GDI bestaat uit vier cursussen. Daarbij zijn de eerste drie onderdelen vrij  theoretisch van aard. In deze cursussen leg je een inhoudelijke basis voor de vraagstukken die je tijdens je stage zult tegenkomen. Je kunt kiezen voor een Nederlandstalig of een Engelstalig programma. 
Alle onderdelen van de minor komen samen tijdens je stage van zes weken bij een ontwikkelingsproject; je meesterproef. In principe vindt deze stage in het buitenland plaats. Er zijn kosten verbonden aan het verblijf in het buitenland, een visum en dergelijke. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt af van je bestemming en je project. Al in de eerste periode heb je een uitgebreide voorbereiding op de stage. 
 

 

Voor wie?

Om aan deze minor deel te nemen, moet je je propedeuse gehaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van je opleiding. We verwachten geen specifieke voorkennis.

Wanneer je kiest voor het Engelstalige programma raden we een beheersing van het Engels op B2-niveau aan. 

 

 

Aanmelden voor deze minor

Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


  • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
  • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
    • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.
       
       

      Agenda

      Meld je hier aan voor een van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de minor voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een meeloopdag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

      Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland voor deze opleiding. Wil je toch graag langskomen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

      Praktische informatie

      Deze minor wordt aangeboden in het Nederlands en het Engels.