Vaardig in leiderschap

Heb jij altijd al leidinggevende ambities gehad, maar weet jij niet hoe jij jouw talent hiervoor het beste kunt inzetten? Dan is deze minor iets voor jou!

Binnen de minor Vaardig in Leiderschap ga je werken aan vaardigheden die je nodig hebt om als leidinggevende aan de slag te gaan. Je leert welke competenties belangrijk zijn om een goede leidinggevende te worden en om deze competenties toe te passen in de praktijk. Daarnaast doe je ook kennis op over stafzaken waar je als leidinggevende mee te maken krijgt. Denk hierbij aan arbeidsrecht, financiƫn, projectmanagement, personeelsmanagement, psychologie en sociologie, marketing en strategisch management. Ook kun je de minor gebruiken om te ontdekken of leidinggeven iets voor jou is. Ontwikkeling op individueel niveau is de kern van de minor. Dit doen wij aan de hand van een coachingstraject, assessments en ondersteunende colleges, waarbij het oefenen in praktijksituaties centraal staat.

Welke studenten zoeken wij?

Om als leidinggevende aan de slag te gaan is het relevant om te werken aan jouw professionaliteit. Wij zoeken studenten met een ondernemende houding. Je moet proactief zijn, hard willen werken, het beste er uit willen halen en een positief kritische houding kunnen aannemen. Je moet het ook waardevol vinden om aan jezelf te willen werken. Je moet kritisch naar jezelf durven te kijken.

Let op

Vanwege de overlap met het major programma is deze minor uitgesloten voor studenten die een opleiding volgen bij Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement Educatie en Techniek en Fontys Hogeschool Management Economie en Recht.

Minorregeling

Je kunt hier de minorregeling voor studiejaar 2016-2017 downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond.

Heb jij altijd al leidinggevende ambities gehad, maar weet jij niet hoe jij jouw talent hiervoor het beste kunt inzetten? Dan is deze minor iets voor jou!

Praktische informatie

Inhoud van de minor Vaardig in Leiderschap
Duur:20 weken
Contacturen:15-20 per week
Studiepunten:30 ECTS
Periodeseptember 2017 - februari 2018
LocatieEindhoven
VoertaalNederlands

Contact

Sabine Snippen
tel: 08850 72044

Stuur een mail