Vaardig in leiderschap

Sfeerafbeelding Fontys

Heb jij altijd al leidinggevende ambities gehad, maar weet jij niet hoe jij jouw talent hiervoor het beste kunt inzetten? Dan is deze minor iets voor jou!

Binnen de minor Vaardig in Leiderschap ga je werken aan vaardigheden die je nodig hebt om als leidinggevende aan de slag te gaan. Je leert welke competenties belangrijk zijn om een goede leidinggevende te worden en om deze competenties toe te passen in de praktijk. Ook ontdek je wat er allemaal komt kijken bij leidinggeven.

Je kunt de minor gebruiken om te ontdekken of leidinggeven iets voor jou is. Ontwikkeling op individueel niveau is de kern van de minor. Dit doen wij aan de hand van een coachingstraject, assessments en ondersteunende colleges, waarbij het oefenen in praktijksituaties centraal staat. Ook observeer je een echte leidinggevende in actie, tevens een ontzettende goede methode om te leren wat er allemaal komt kijken bij leidinggeven.

Een bijzonder project waarin jullie echt resultaat moeten opleveren zorgt ervoor dat je leert om bedrijfskundige kennis, maar ook leiderschapsvaardigheden in de praktijk toe te passen. Jullie gaan namelijk een officieel sprekersevent organiseren waarbij jullie van het begin tot het eind verantwoordelijk zijn.

Tot slot doe je ook kennis op over stafzaken waar je als leidinggevende mee te maken krijgt. Denk hierbij aan arbeidsrecht, financiƫn, projectmanagement, personeelsmanagement, psychologie en sociologie, marketing en strategisch management.

Het betreft een intensief minortraject, waarbij 15-20 contacturen per week gepland staan. Naast deze contacturen ben je ook 15-20 uur bezig met zelfstudie, voorbereiding op assessments, observatie en het project.

Welke studenten zoeken wij?

Om als leidinggevende aan de slag te gaan is het relevant om te werken aan jouw professionaliteit. Wij zoeken studenten met een ondernemende houding. Je hebt een proactieve houding, bent bereid om hard te werken, je wilt het beste uit jezelf halen en hebt een positief kritische houding. Je vindt het waardevol om an jezelf te werken en hebt het lef om echt kritisch naar jezelf te kijken. Tot slot bestaat geen enkele leidinggevende zonder een team. Collegialiteit is dus ook zeer belangrijk.

Let op

Vanwege de overlap met het major programma is deze minor uitgesloten voor studenten die een opleiding volgen bij Fontys Hogeschool Bedrijfsmanagement Educatie en Techniek en Fontys Hogeschool Management Economie en Recht.

Minorregeling

Je kunt de minorregeling 2017-2018 hier downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Per minorronde kunnen wijzigingen in de minorregeling doorgevoerd worden.

Praktische informatie

Inhoud van de minor Vaardig in Leiderschap
Duur:20 weken
Contacturen:15-20 per week
Studiepunten:30 ECTS
Periodeseptember 2017 - februari 2018
LocatieEindhoven
VoertaalNederlands

Contact

Sabine Snippen
tel: 08850 72044

Stuur een mail