Sneakpreview studieweek

Sfeerafbeelding Fontys

Scroll door de agenda en krijg een sneakpreview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere filmpjes van onze studenten Joep en Maud bekijken en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding Commerciële Economie bij je past.

"Heb jij een commerciële instelling, ben je creatief én nieuwsgierig? Wil je in 2 jaar tijd een praktijkgericht hbo-diploma halen waarmee je aan de slag kunt in de online marketing, eventmarketing of sales? Dan is Commerciële Economie écht iets voor jou."

Ben je (bijna) overtuigd van je keuze? Meld je dan aan om te komen meelopen of proefstuderen. Superleuk en zo weet je zeker of dit de studie voor jou is.

03
Ma sept
04
Di sept
05
Wo sept
06
Do sept
07
Vr sept
03
Ma sept

Op de fiets

Op de fiets

Student Maud fietst van haar studentenhuis naar Fontys. Een reis die meer te maken heeft met de opleiding dan je in eerste instantie denkt!

1 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

Rondleiding

door Joep en Maud

Rondleiding

Benieuwd hoe de omgeving eruitziet als je Commerciële Economie bij Fontys in Eindhoven gaat studeren? Joep en Maud geven jou graag een rondleiding!

5 minuten

Denk Groter Debat

Fontys Denk Groter Debat met RUMAG

Denk Groter Debat

Ruim 700 Fontysstudenten laten zich inspireren door ontwerper en ondernemer Daan Roosegaarde. Hij wordt gezien als een van de meest innovatieve denkers van zijn tijd. Deze hippie met een businessplan ontwierp onder andere de Smart Highway in Oss, het Van Gogh Fietspad in Nuenen en een smogfree park voor Beijing.

Denk Groter Debatten zijn ontmoetingen tussen Fontysstudenten en aansprekende toppers uit bijvoorbeeld het bedrijfsleven, de entertainmentwereld, politiek of sport. Het doel van het Denk Groter Debat is studenten te stimuleren en inspireren door ze in contact te brengen met mensen die hebben bewezen Groter te Denken.

40 minuten
Sfeerafbeelding Fontys
04
Di sept

Talent academy

Talent academy

The Honours Programme serves those talented students who demonstrate extra motivation with every opportunity to get the very most out of their studies at Fontys Hogeschool Marketing en Management. Upon successful completion of the Honours Programme, these students are awarded with an Honours Degree with which they can achieve a distinctive position in the employment market. That’s why the Honours Programme carries proudly the slogan ‘Create Your Own Future’!

3 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

15u Presentatie Google voor minor Digital Marketing

Sfeerafbeelding Fontys

Quiz beroepsbeeld

Commerciële Economie jouw ding?

Quiz beroepsbeeld

Heb je al een goed beeld van de opleiding commerciële economie? Als commercieel econoom heb je taken en verantwoordelijkheden. Daarnaast heb je bepaalde eigenschappen die bij je passen. Deze quiz helpt je om na te gaan of de opleiding ook echt bij je past.

3 minuten

19u Bijbaantje bij onderzoeksbureau MarktEffect

05
Wo sept

Fontys Best Business event

Fontys Best Business event

Tijdens Fontys Best Business maken eerstejaars studenten in groepen een businessplan voor een bekend merk naar keuze. Gedurende het traject doen ze onderzoek, ontwikkelen een product of dienst en denken ze een marketing- en financieel plan uit. Op het slotevenement 'Fontys Best Business' presenteren ze in een ‘dragons-den’-achtige setting hun plan en beantwoorden zo goed mogelijk de doortastende vragen van de vakjury. Uiteindelijk worden uit de ongeveer twintig groepen drie winnaars gekozen. De groep op de 1e plek wint een mooi geldbedrag van €1000,-. De sponsoren van het event zijn Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Rabobank De Kempen, Markteffect en Bliqsem.

1 minuten

Opdracht Fontys Best Business

Ben jij een ondernemer?

Opdracht Fontys Best Business

Ondernemen is belangrijk en het is een onderdeel van de opleiding. Tijdens Fontys Best Business maken eerstejaars studenten in groepen een businessplan voor een bekend merk naar keuze. Gedurende het traject doen ze onderzoek, ontwikkelen een product of dienst en denken ze een marketing- en financieel plan uit. Om je alvast een beetje te kunnen voorbereiden op volgend jaar, kun je meedoen aan de volgende opdracht.

15 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

06
Do sept

Opdracht digital marketing

Opdracht digital marketing

Wij bieden je een online marketingopdracht aan om te achterhalen hoe goed jouw kennis is van online marketing. Je gaat een opdracht maken voor Bol.com. Deze opdracht kun je verwachten in het eerste jaar, bij het vak E-marketing.

15 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

Netwerken

Ben jij een netwerker?

Netwerken

Ben jij bewust van jouw netwerk? En maak jij ook gebruik van jouw netwerk? Tijdens je studie komt je netwerk goed van pas, denk aan het zoeken van leuke projectopdrachten en stages.

1 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

20u FAME avond: borrelen met oud-studenten

07
Vr sept
Sfeerafbeelding Fontys

Neuro marketing

werken in het lab

Neuro marketing

Ons lichaam uit wat we van binnen voelen. Of een commercial of productverpakking de klant blij of niet blij maakt, kan worden onderzocht door de lichamelijke reactie van de klant te meten. Neuromarketing is het onderzoeken van de reactie van de hersenen en de rest van het lichaam op marketingprikkels. Daardoor biedt neuromarketing inzicht in zowel het bewuste als onbewuste proces in de mens. Door neuro-onderzoek in te zetten kunnen marketing- en communicatieprofessionals consumentengedrag beter begrijpen, effectiever communiceren en succesvoller innovaties vermarkten. In deze korte video vertellen Jordy en Annick over het Neurolab van Fontys.

2 minuten
Sfeerafbeelding Fontys

15u Gesprek over stage in het buitenland

Sfeerafbeelding Fontys

Stel je vraag aan: