
Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Tijdens de praktijkgerichte hbo-opleiding Finance, Tax and Advice (FTA) leer je alles over geldzaken en belastingen. Je leert hoe je financiële en fiscale problemen voor mensen en bedrijven oplost. De opleiding is vooral gericht op het geven van advies rondom verschillende levensgebeurtenissen zoals trouwen, scheiden, bedrijfsovernames en internationaal werken.
De bachelor Finance, Tax and Advice is een kleinschalige opleiding met een informele sfeer. Door de goede mix tussen theorie en praktijk kun je je kennis meteen toepassen tijdens de praktijkopdrachten.
Je bent ongeveer 25 uur per week op school bezig met lessen en het werken aan projecten. Daarnaast besteden we aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling en leer je waar jouw kwaliteiten liggen.
Tijdens de eerste helft van het studiejaar volg je lessen van de opleiding Accountancy, maar ook van de opleiding Finance & Control en Finance, Tax and Advice. Je proeft zo van alle drie de financiële opleidingen en ontwikkelt een stevige basis.
Daarna weet je precies welke financiële opleiding het beste bij jou past. Tijdens de tweede helft van het jaar ga je je specifiek richten op de opleiding Finance, Tax and Advice, maar je krijgt daarbij ook nog wat kennis van de opleiding Accountancy.
Ben je een financieel of fiscaal adviseur? Dát ga je in het tweede jaar ontdekken door de kennisvakken en opdrachten. Je kruipt in de rol van financieel planner en adviseert een gezin bij het kopen van hun droomhuis of het sparen voor het pensioen. Je werkt dus aan echte opdrachten en ontdekt op die manier welke richting je het leukst vindt.
Zoals bij elke hbo opleiding, loop je ook bij deze opleiding stage. Hoe je die invult is aan jou, want na twee jaar studeren weet je wat je leuk vindt. Kies bijvoorbeeld voor een stage bij de Belastingdienst of bij een financieel adviesbureau.
Daarnaast kies je ook een minor: je kans om een half jaar iets heel anders te studeren! Dat kan bij Fontys, bij een andere Nederlandse hogeschool of in het buitenland.
Als je gaat afstuderen ga je aan de slag met 'werken en ondernemen over de grens', maar ook met ondernemers in 'slecht weer'. Denk bijvoorbeeld aan scheidingen, een bedrijf dat (bijna) failliet gaat of een overname. Daarnaast bezoek je het Europees Parlement en is er een uitwisselingsprogramma met hogescholen in Duitsland en België.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.