Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Tijdens de opleiding word jij opgeleid tot een specialist op het gebied van gezondheid en preventie. Je leert wat gezondheid is en welke factoren daarop van invloed zijn. Je draagt bij aan actuele praktijkvraagstukken en denkt actief na over gezondheidsinnovaties.
De hbo-opleiding Gezondheid is opgebouwd uit modules, waarmee je stap voor stap je kennis en vaardigheden ontwikkelt. In de eerste zes modules bouw je een stevige basis. Daarna krijg je de mogelijkheid om je verder te specialiseren door een keuzemodule te kiezen die past bij jouw interesses en ambities.
Vanaf het begin van de opleiding werk je al drie dagen per week aan praktijkvraagstukken bij een Professionele Werkplaats. Zo leer je direct hoe je jouw kennis toepast in echte praktijksituaties.
In het eerste jaar werk je binnen de module steeds aan een ander thema:
In deze module leer je de opleiding kennen en ontdek je wat gezondheid betekent. Je kijkt hoe gezondheid verandert door je levensfase en leefstijl. Ook onderzoek je kwetsbare groepen. Zo begrijp je beter hoe gezondheid verandert in het leven en welke dingen daarop invloed hebben.
In deze module leer je hoe je goed gezondheidsadvies geeft en mensen helpt hun gedrag te veranderen. Je onderzoekt ook hoe de leef- en werkomgeving de gezondheid beïnvloedt. Zo krijg je een beter beeld van hoe regionale en maatschappelijke factoren het welzijn van mensen en groepen bepalen.
Ook jaar 2 bestaat uit enkele vaste thema's:
In deze module leer je hoe je kunt bijdragen aan gelijkwaardige toegang tot zorg en welzijn, met speciale aandacht voor de rol van technologie in inclusieve gezondheidsoplossingen. Inclusiviteit en diversiteit in gezondheid zijn daarbij de centrale thema's in deze modules.
Kies een thema dat bij jou past, zoals technologie in de zorg, gezond ouder worden of veranderingen in de zorg. Hiermee geef je jouw studie een persoonlijke en gerichte invulling.
In het derde jaar kies je opnieuw een onderwerp dat past bij jouw interesses en toekomstplannen. Denk bijvoorbeeld aan leefstijlcoaching, internationale gezondheid of gezondheid en politiek. Met deze modules kun je je verder specialiseren in een specifiek gebied.
In het derde jaar volg je ook een minor van 30 studiepunten. Je kunt kiezen voor een minor binnen de opleiding of bij een andere instelling. Dit geeft je de kans om je kennis te verdiepen of je horizon te verbreden in een vakgebied dat jou interesseert.
Het laatste jaar van de opleiding draait helemaal om je afstuderen. Je ontwikkelt een praktijkgericht businessplan waarin je je verdiept in een specifiek domein van de gezondheidszorg. Daarnaast voer je een afstudeerproject uit om je businessplan te evalueren en verbeterpunten te formuleren. Zo zorg je ervoor dat jouw plan een waardevolle bijdrage levert aan het werkveld.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.