Als docent aardrijkskunde ligt de wereld ligt aan je voeten.
Jij kunt binnen het tweedegraads werkveld als docent aardrijkskunde aan de slag: vmbo, onderbouw havo/vwo, mbo of volwassenenonderwijs. Ook buiten de klas liggen mogelijkheden. Als ontwikkelaar van educatief materiaal, in een functie bij organisaties als WNF of verzorg educatie in een ontwikkelingsland.
Na de opleiding kun je aan de slag als:
Jij tovert het klaslokaal om tot een wereldse ervaring. Als docent aardrijkskunde neem je je leerlingen mee op avontuur: van verschillende landschappen en culturen tot diep in de aardkorst. Je geeft les aan de onderbouw van havo/vwo of aan het vmbo/mbo. Jouw leerlingen leren de wereld van binnen en buiten kennen.
Met jouw kennis van het schoolvak aardrijkskunde kun je ook buiten de klas aan het werk. Bijvoorbeeld als ontwikkelaar van educatiemateriaal, zoals centrale examens of lesmethoden.
Jouw kennis van mens en maatschappij is belangrijk voor bedrijven en overheden. Op lokaal of nationaal niveau kun jij advies en voorlichting geven. Jij bent de educatieve expert op het gebied van geografie en dat is een belangrijke basis voor een duurzame toekomst.
Wie graag naar het buitenland wil, kan aan de slag als projectcoördinator bij bijvoorbeeld een non-profit organisatie die werkt voor een beter milieu, of voor onderwijsprojecten voor kinderen. Save the Children, Oxfam en het WNF staan te springen om jouw kennis.
Ga je graag de wijde wereld in? Met jouw kennis kun je mensen letterlijk mee de wereld over nemen, als reisleider. Als docent weet je precies hoe je mooie verhalen vertelt en dat komt goed uit als je informatie deelt over landen, cultuur, geschiedenis en natuur.
Heb je de smaak van het studeren te pakken? Misschien is een tweede lesbevoegdheid in een ander vakgebied iets voor jou? Of verdiep je met een masterstudie of een cursus verder in educatieve thema's.
Je vindt de mogelijkheden op www.fontys.nl/educatie.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.