Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Je oriënteert en verdiept je in het brede werkveld van gezondheidszorg en welzijn. Je krijgt theorie binnen verschillende onderdelen, zoals ‘Gezondheid en maatschappij’ en ‘Welzijn’. Naast theorie krijg je ook vaardigheden aangeleerd. Dat krijg je onder andere binnen de onderdelen ‘Voeding' en 'Gezondheid en ziekte'.
De Lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn volg je in Tilburg. Een opleiding waar iedereen elkaar kent. Waar wij jou leren kennen en samen ontdekken wat voor leraar jij wilt zijn. Er is veel te kiezen: van werkveld tot onderwijssector en waarin jij je wilt profileren.
Je legt een brede basis binnen gezondheidszorg en welzijn. Daar zit veel afwisseling in: van ‘Oriëntatie binnen Gezondheidszorg en welzijn ‘en ‘Voeding’ tot het opdoen van ervaring en vaardigheden op een school. Vaak is dat het voortgezet onderwijs of het mbo. Je leert hierbij hoe je verschillende leerlingen bij de les houdt.
Verder de verdieping in. Over gezondheid en ziekte, gezondheidszorg en maatschappij, realisatie van leertrajecten en welzijn.Je leert over het werken met verschillende leerlingen en over lessenreeksen en toetsen.
In het Skillslab oefen je je vaardigheden om het geleerde zelf aan je leerlingen te kunnen overbrengen. En tijdens je stages oefen je ‘in het echt’.
In de postpropedeuse ga je je ook specialiseren. Maar liefst een kwart van je opleiding is hiervoor gereserveerd.
Kies jij voor meer verdieping of verbreding in jouw vak? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 'Persoonlijke groei als professional', waardoor je weerbaarder staat in de dagelijkse realiteit van het leraarschap.
Of wil je een tijdje naar het buitenland? Je kunt ook onderwijs volgen als voorbereiding op een tweede lesbevoegdheid of een master. De keuze is aan jou!
Het leren op de werkplek (stage) wordt steeds belangrijker; zo krijg je steeds meer ervaring. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en docenten ondersteunen jou op weg naar het worden van de docent die jij wilt zijn.In je laatste jaar ben je voornamelijk zelfstandig aan de slag binnen de school en als leraar in de klas, in het beroepsonderwijs.
En dan: tijd voor je diploma! Hiermee kun je in het gehele tweedegraadsgebied lesgeven.
Bij Fontys geloven we dat iedereen talenten heeft, die waardevol zijn voor de toekomst. Tijdens je studie ontdek je waar je goed in bent, ontwikkel je jouw vaardigheden en leer je deze in te zetten voor het leraarschap. Je ontwikkelt een stevige basis aan inhoudelijke kennis en vaardigheden, door te werken aan echte vraagstukken. Het onderwijs is flexibel, wat betekent dat je keuzes kunt maken, die bij jou en je interesses passen.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.