Deadline: 1 mei
Proefstuderen, open dagen en meer
Tijdens de opleiding tot leraar scheikunde vergroot je jouw kennis van scheikunde en leer je deze kennis op een boeiende manier overbrengen op leerlingen. Jij laat hen zien dat scheikunde is verbonden met onderwerpen uit het dagelijks leven. Zo enthousiasmeer jij je leerlingen voor het vak.
Moleculen, materialen en energie: je leert er graag meer over, van theorie tot experiment.
Van chemische maatschappelijke uitdagingen tot onderwijskundige vraagstukken.
Misschien is het Oriëntatiejaar Lerarenopleiding iets voor jou.
Je leert over eigenschappen van materialen, waar we scheikunde voor nodig hebben en hoe scheikundige kennis zich ontwikkelt; zowel in theorie als praktijk. Daarnaast leer je hoe het is om voor de klas te staan. Je krijgt daarvoor theorie aangereikt die je op je stage gaat toepassen.
Je leert op de opleiding, op de werkplek (stage) en thuis, met behulp van afwisselende werkvormen zoals instructiemomenten, feedbacksessies, practica, excursies en groepsopdrachten. Zo kun je leren op je eigen manier en tempo. Jij leert de regie te nemen over je eigen leerproces.
Na je studie mag je lesgeven aan vmbo/mbo of onderbouw havo/vwo, in vakken als scheikunde, NaSk, science en Mens & Natuur. Je kunt ook gaan voor een tweede lesbevoegdheid in een ander vak of doorstuderen om les te mogen geven aan bovenbouw havo/vwo. En wat dacht je van onze andere masters?
Voor bepaalde havo- en vwo-profielen gelden aanvullende toelatingseisen.
Geen paniek! In sommige gevallen kun je alsnog worden toegelaten. Bekijk de volledige toelatingseisen voor alle mogelijkheden.
Ontdek onze campussen: mooie en goed uitgeruste studieruimtes, hippe koffiecorners en fijne campuspleinen. Alles voor groei en gezelligheid!
Bereken je collegegeld eenvoudig met de collegegeldmeter. Naast collegegeld moet je ook rekening houden met andere kosten zoals studiemateriaal, een laptop en deelname aan de introductie.
Collegegeld berekenenSeptember
Nederlands
4 jaar
Hbo-bachelor
Voltijd
Tilburg
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.
Naast het overdragen van jouw scheikundige kennis, klassenmanagement en het begeleiden van leerlingen, horen het verzorgen van practica en de bijbehorende veiligheidsaspecten bij het vak van een docent scheikunde. Daarnaast houd je je bezig met buitenschoolse activiteiten en het ontwikkelen van lesplannen.
Er is veel vraag naar scheikundedocenten; het is een tekortvak binnen het onderwijs. Je baankansen zijn daarmee dus erg gunstig. Ook in het bedrijfsleven of bij de overheid is er behoefte aan mensen met beta-kennis en educatieve vaardigheden.
Het salaris van een tweedegraads docent scheikunde is volgens salaristabel LB of LC van de cao voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs. Je kunt doorgroeien naar een hogere salarisschaal door je eerstegraads bevoegdheid te behalen. De salarissen vind je op de website van de Rijksoverheid.