
Leraar Techniek
- 4 jaar
- Nederlands
- Hbo-bachelor
- Voltijd
Kom kennismaken
Ja, dat wil ik- Kom proefstuderen
- Kom meelopen
- En meer...
Over de opleiding
De lerarenopleiding Techniek, met afstudeerrichting Science & Technology, past bij het onderwijs van nu. De opleiding volgt de laatste ontwikkelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Technasium en aan scholen die het vak ‘mens en natuur’ of science op het lesrooster hebben staan. Of aan onderwijsvernieuwsscholen als de Nieuwste School, Agora en Unic.
Jij bepaalt hoe je wilt leren en je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen tot de best denkbare techniekdocent.
Opleidingstraject Learning College
Wil je niet alleen voor de klas staan, maar bijvoorbeeld ook als coach in het bedrijfsleven werken? Kies dan voor afstudeerrichting Learning College. Naast je lesbevoegdheid voor het vak Techniek, kun je aan de slag in zowel het onderwijs als op andere werkplekken. Benieuwd of dit iets voor jou is? Klik dan op onderstaande link:
Waarom de lerarenopleiding Techniek (Science & Technology)?
- Veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling
- Een goede sfeer met mensen met dezelfde passie
- Persoonlijke begeleiding vanaf dag 1
- Een goede mix tussen theorie en praktijk
Wat ga je leren?
In de lerarenopleiding Techniek, met afstudeerrichting Science & Technology, onderzoek je menselijke en maatschappelijke behoeften. Je leert om hier oplossingen voor te ontwerpen en te maken en wat de impact hiervan is op mens, maatschappij en milieu. Naast je vak leer je uiteraard ook de algemene pedagogische en didactische vaardigheden.
- Goede mix tussen theorie en praktijk
- (Bedrijfs-) opdrachten en projecten
- Vaardigheden: je leert onder andere onderzoeken, verslagleggen en presenteren
- Vakken: natuurkunde, techniek, scheikunde en biologie
Hoe ziet je week eruit?
Studeren is hard werken. Niet erg, als er maar afwisseling in zit. Dat zit wel goed bij leraar Techniek:
- Het ene moment zit je in de collegezaal
- Het volgende moment loop je stage
- Je voert onderzoek het liefst alleen uit
- Je werkt ook graag met mede-studenten aan een gezamenlijke opdracht
Toelatingseisen
- Cultuur & Maatschappij
- Economie & Maatschappij
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
- Cultuur & Maatschappij
- Economie & Maatschappij met na of nlt
- Natuur & Gezondheid
- Natuur & Techniek
-
Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.
Eén vak niet in jouw pakket?
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.
Niet de juiste vooropleiding?
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+.
Buitenlands diploma
Wil je toegelaten worden tot de lerarenopleiding op grond van een buiten Nederland behaald diploma? Stuur een e-mail naar inschrijvingenflot@fontys.nl of bel naar 08850 74288
Contact
Twijfel je over je toelating of heb je andere vragen? Neem contact op met de opleidingscoördinator: Mandy Stoop
Kopopleiding
Ben jij (bijna) afgestudeerd of is het minder dan zeven jaar geleden dat jij je hbo- of wo-getuigschrift behaalde? Lijkt het je geweldig om met jongeren te werken en voor de klas te staan? Met de kopopleiding (voltijd) kun je in één jaar je bevoegdheid behalen. Lees meer.
Na je opleiding
Door de brede opzet van de opleiding ben je allround inzetbaar. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als docent voor verschillende vakken zoals natuurkunde, verzorging of techniek. Daarnaast kun je nieuwe vakken zoals Techna of STEM in voeren op scholen.
- Docent natuurkunde, biologie, scheikunde, verzorging of techniek
- Bevoegd voor de vakken Onderzoek & Ontwerpen (O&O) en Techniek en Technology (T&T)
- Nieuwe vakken rondom bèta onderwijs invoeren
- Werken bij (semi)overheids instellingen zoals pedagogische centra of onderwijsbegeleidingsdiensten
- Werken bij particuliere instellingen zoals uitgevers van schoolboeken en vakbladen
Meer weten over de opleiding Leraar Techniek Tilburg
Kom kennismaken
- kom praten met studenten
- bekijk een filmpje
- stel je vragen
- meld je aan voor events
Wil je meer weten over de opleiding? Meld je dan aan voor een online opleidingsvoorlichting in de week van 15 tm 19 maart 2021. Tijdens de presentatie hoor je veel ins en outs over de opleiding, je krijgt gelegenheid om je vragen te stellen en je kunt meeluisteren naar de antwoorden op vragen die anderen stellen.
Een goede manier om te onderzoeken of het beroep van docent bij je past is door deel te nemen aan een proefstudeerdag. Je maakt kennis met het gebouw, docenten van de verschillende opleidingen en een stukje algemene didactiek. Zo ervaar je hoe het is om te studeren bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg.
Tijdens online meelopen volg je een aantal digitale lessen, colleges en practica die bij de studenten op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een digitale lesdag mee en je kunt online met studenten en docenten praten. Zij vertellen je graag wat de studie inhoudt en hoe het is om bij Fontys te studeren.
Is er geen datum bekend voor jouw gewenste (online) meeloopdag of is deze al volgeboekt? Neem dan contact met ons op: 08850 74300 of marcomflot@fontys.nl. Meeloopdagen zijn beschikbaar vanaf periode 2. In de afsluitende periode 4 is er een beperkt aanbod aan meeloopdagen. Houd hier rekening mee
Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en computer.
Op DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart.
Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
Meld je uiterlijk vóór 1 mei aan, zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.
Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink – dashboard.
Stap 2: Je kunt de Studiekeuzecheck doen
De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.
Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.
Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.
In de factsheet vind je de belangrijkste opleidingsinformatie handig op een rij.
Download de factsheet
Ouders en studiekeuze
Je kind zit in de bovenbouw van havo of vwo, of in het laatste jaar van het mbo en oriënteert zich op een vervolgstudie aan het hbo. Hoe werkt zo’n keuzeproces nu precies? Wat kun je als ouder doen om je kind daarin het beste te ondersteunen?