• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

Word leerkracht én kunst- en cultuurexpert!

Met de Pabo University ontwikkel jij je in vier jaar tot leraar basisonderwijs en kunst- en cultuurwetenschapper. Zo word jij voor scholen een waardevolle docent met expertise op het gebied van kunst, cultuur, media en communicatie.

Je start aan de verkorte hbo-bachelor of Education, die je in drie jaar afrondt. Tijdens die drie jaar volg je een premasterprogramma aan Tilburg University, waarmee je in het vierdejaar doorstroomt naar een universitaire master Kunst- en Cultuurwetenschappen van Tilburg University. Met deze vierjarige opleiding leg je een accent op onderwijsinnovatie en op samenwerking met culturele instellingen in de omgeving van basisscholen.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten?

Pabo University is een kleinschalige opleiding waar studenten in samenwerkingsverband en in direct contact met een klein team docenten werken aan eigen leerdoelen. Deze leerdoelen zijn gekoppeld aan ervaringen op de stageschool en aan kennis die wordt opgedaan tijdens het premasterprogramma. Vanaf de start van de opleiding lopen studenten twee dagen in de week stage. De overige drie dagen worden studenten verwacht op de campus van Fontys in Tilburg en op de campus van Tilburg University. Daardoor doen studenten direct ervaring op met studeren aan de universiteit.

Wat verwachten we van jou

Pabo University is voor studenten met de ambitie om naast leerkracht ook opgeleid te worden tot specialist op het gebied van kunst, cultuur, media en communicatie. Studenten met een hbo- of vwo-diploma zijn rechtstreeks toelaatbaar; studenten met een havodiploma zijn welkom om de mogelijkheden en aanvullende eisen te bespreken. Om je op je opleiding voor te bereiden, starten we het voortraject van jouw studie met een studiekeuzecheck en een speciale intakedag. We bespreken dan wat jij van de opleiding verwacht, wat je ambities zijn en we bekijken samen of dit traject passend is bij jouw ambities.

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
36 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Pabo University...en dan?

Sfeerafbeelding Fontys
Na de opleiding
Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

NIEUW! Bijna je havodiploma op zak en geïnteresseerd in Pabo University?

Lees dan snel verder!

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

download facts