• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Opvoeden krijgt steeds meer aandacht, ook in de media en politiek. Vragen als: "Hoe ga je om met kinderen die gepest worden?" en "Hoe maak je jongeren bewust van de gevaren van internet?" zijn steeds actueler. Er is meer behoefte aan pedagogen die kunnen ondersteunen bij de opvoeding en het beantwoorden van dit soort vragen. Als student Pedagogiek leer je om de ontwikkeling van kinderen of jongeren te stimuleren en problemen te voorkomen of op te lossen, samen met ouders of professionals.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij leiden je op tot praktijkgerichte, allround pedagoog. Na het tweede jaar van de opleiding Pedagogiek kun je je eigen accenten leggen door middel van je minorkeuze, stage en leereenheden. Met je medestudenten zoek je naar oplossingen voor vragen of problemen uit de praktijk. Je werkt hieraan door middel van projecten, daarnaast volg je hoor- en werkcolleges en trainingen. Wij begeleiden je in je persoonlijke ontwikkeling en met vragen kun je altijd terecht bij je docenten of je studieloopbaanbegeleider.

Wat verwachten wij van jou

Jij kunt je goed inleven in andere mensen. Je hebt interesse in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren. Daarnaast zoek je graag oplossingen voor (problematische) situaties en vind je o.a. pedagogiek en psychologie interessant. Jij wilt iets betekenen voor de maatschappij. Je bent ambitieus en verantwoordelijk en laat je niet snel uit het veld slaan. Je bent ondernemend en staat voor je zaak. Bovendien kun je goed samenwerken met verschillende doelgroepen (zoals jongeren, ouders en professionals) en houd je je eigen doelstelling helder voor ogen.