Cultuur & Maatschappij
Direct instroombaar
Economie & Maatschappij
Direct instroombaar
Natuur & Gezondheid
Direct instroombaar
Natuur & Techniek
Direct instroombaar
Je bent er uit, Perioperatieve Verpleegkunde is de opleiding voor jou! Maar hoe verder? Hieronder een overzicht van alle belangrijke info rondom toelating, selectie en aanmelding.
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Direct instroombaar
Als je je aanmeldt voor de opleiding ontvang je via Fontys een mail of en wanneer je in aanmerking komt voor een selectiegesprek. In de mail krijg je informatie en uitleg over de selectieprocedure en word je gevraagd om het aanleveren van een CV en het maken van een instapopdracht. Daarna word je uitgenodigd voor een selectiegesprek dat via MS-teams zal plaatsvinden. Later krijg je te horen of je geselecteerd bent.
Voor afgestudeerde verpleegkundigen is er een instroomprogramma, daarvoor gelden andere regels en vindt de selectieprocedure plaats in het ziekenhuis.
Als je niet geselecteerd bent voor de aanvullende leerroute, dan ben je wel automatisch aangemeld voor de opleiding Verpleegkunde. Wil je dat niet, dan schrijf je je uit voor de opleiding Verpleegkunde via Studielink.
Zonder leer-/arbeidsovereenkomst in het ziekenhuisIn dit geval kan je je aanmelden voor de voltijdopleiding Perioperatieve Verpleegkunde. Op grond van eerder behaalde competenties doorloop je een verkort traject. Voor een mbo-verpleegkundige duurt dat 3 jaar. Aanmelden voor deze opleidingsvariant kan zonder werkgever.
Met leer-/arbeidsovereenkomst in het ziekenhuisWerk je of ga je werken als mbo-verpleegkundige in het ziekenhuis, dan kun je ook het instroomprogramma volgen. Hiervoor heb je een leer-/arbeidsovereenkomst nodig met een operatieafdeling van minimaal 28 uur per week. Hier gaat een selectieprocedure in het ziekenhuis aan vooraf. Op grond van eerder behaalde competenties doorloop je een verkort traject. Voor een mbo-verpleegkundige duurt dat 3 jaar. De werkgever meld je bij de opleiding aan én jij meldt je aan via www.studielink.nl
Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4)? Én ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingsonderzoek 21+ doen. Zo kijken we of je toch kunt starten met deze opleiding.
Heb je een buitenlands diploma? Ook daarmee mag je soms beginnen met deze studie. Maar dan moeten we wél kijken of jouw diploma aan de eisen voldoet. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je Nederlands spreekt op niveau B2.
Bereken je collegegeld eenvoudig met de collegegeldmeter. Bekijk op DUO of je in aanmerking komt voor studiefinanciering of een studenten OV.
Collegegeld berekenenNaast collegegeld zijn er meer kosten zoals studieboeken, introductie, excursies en een goede laptop. Ga je op kamers? Dan betaal je huur en andere woonkosten zoals gas, water en internet.
Bekijk op DUO of je in aanmerking komt voor studiefinanciering of een studenten OV.
Wij vinden het belangrijk dat jij je bij ons thuis voelt. Een studiekeuzecheck kan je hierbij helpen. Met een vragenlijst en een persoonlijk gesprek bekijken we samen of deze opleiding bij je past.
Meld je je na 1 mei aan? Dan is je studiekeuzeadvies bindend.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.