Sprint naar content

Toelatingseisen

 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.
  Let wel op onderstaande aanvullende toelatingseisen.

Buitenlands diploma
Heb je een buitenlands diploma? Dan moet deze aan de Nederlandse normen voldoen. Wanneer je wordt toegelaten, vragen we gewaarmerkte kopieën van je diploma en cijferlijst op, zodat wij het diploma kunnen laten waarderen. Wil je dit eerder laten doen, neem dan contact met ons op. Daarnaast heb je voldoende kennis van de Nederlandse taal nodig. Hiervoor vragen we om een bewijs van NT2 Programma II. Heb je een Belgisch diploma (Vlaams), dan voldoe je automatisch aan de taaleis.

Niet de juiste vooropleiding?
Heb je niet de juiste vooropleiding en ben je 21 jaar of ouder, dan is het mogelijk om een 21+ toelatingsonderzoek te doen. Deze leeftijdsgrens (21+) geldt voor Art, Communication and Design en de Educatieopleidingen. Voor de overige (Performing) opleidingen geldt dat je het 21+ toelatingsonderzoek mag doen als je 17 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start.
Uiteraard moet je daarnaast nog toelatingsexamen/auditie doen.

Aanvullende toelatingseisen
Voor de Rockacademie gelden aanvullende toelatingseisen. Deze toelatingseisen houden in dat je deelneemt aan de auditie bestaande uit een voorselectie en een toelatingsexamen. Het resultaat van de voorselectie bepaald of je wordt uitgenodigd voor het toelatingsexamen en het toelatingsexamen bepaald of je wordt toegelaten tot de opleiding.

Houd rekening met de deadlines. De uiterste datum om je in te schrijven in studielink is 5 februari 2023. (Studielink gaat 1 oktober 2022 open)

Auditie studiejaar 2023-2024

Ben je aangemeld in Studielink dan krijg je vanaf 1 december 2022, binnen 2 werkdagen een mail van de studentenadministratie (fhksa@fontys.nl) met daarin een link naar het auditieformulier. (controleer indien nodig je SPAM). Zie hierboven "Aanmelden" voor meer informatie over de juiste procedure.

Deadline inzending auditieformulier

(week 5 2023)
Het inleveren van je auditieformulier kan vanaf 1 december 2022 zodra je de link van onze studenten administratie hebt ontvangen.

 • Vul het auditieformulier zorgvuldig in, inclusief je thuisopdrachten (Demo - beeld en/of geluids materiaal). Zodra je het auditieformulier hebt ingeleverd doe je officieel mee aan de audities. Voorbeeld van de vragen
 • De deadline voor het inleveren van dit auditieformulier is 7 februari 2023. Na 7 februari nemen wij geen formulieren meer in ontvangst. De inschrijvingen zijn dan gesloten, wij maken hierop geen uitzondering. Wacht dus niet tot het allerlaatste moment.

Verloop van de audities

1. Voorselectie:

Vanaf 8 februari gaat de auditiecommissie je materiaal bekijken en een selectie maken.

 • Ben je niet door dan ontvang je hierover bericht en sluiten we hiermee je auditie voor 2023 af
 • Ben je door dan ontvang je uiterlijk 21 maart 2023 een uitnodiging voor het toelatingsexamen.
2. Toelatingsexamen

Het toelatingsexamen vindt plaats in april. Van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 april en van maandag 24 tot en met woensdag 26 april 2023. Houd deze dagen alvast vrij in je agenda, je wordt op een van deze dagen uitgenodigd.

Doen je bandleden ook auditie? Dan moet iedereen zijn eigen aanmelding verzenden. Vermeld in het aanmeldingsformulier dat je met meerdere personen uit één band auditie doet. Alle bandleden moeten aangeven of ze wel (of juist niet) een gelijktijdige auditie willen doen en met wie (naam en discipline (skill) ). Dit in verband met de planning van de audities.

De uitslag voor het toelatingsexamen volgt in de 2de week van mei 2023.

 • Ben je niet door dan ontvang je hierover bericht met feedback en sluiten we hiermee je auditie voor 2023 af
 • Ben je door dan ben je toegelaten en wordt je meegenomen in de verdere administratieve afhandeling van je inschrijving.

Info over auditie doen

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.