Krijg een goed beeld van hoe jouw opleiding eruit gaat zien.
Je ontdekt de fundamenten van natuurkunde door te experimenteren, samen te werken en zowel theoretisch als praktisch te leren. Met practica, projecten en stages ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om bijvoorbeeld duurzame energieoplossingen of medische technologieën te creëren.
Je studie heeft een propedeuse- en hoofdfase. In je propedeusejaar leer je basisvaardigheden en maak je kennis met bedrijven. De drie jarige hoofdfase omvat verdieping van vaardigheden, praktijkervaring bij bedrijven, een free program en afstuderen.
Ideale lesweek:
Je eerste jaar van Technische Natuurkunde richt zich op de basis. Je volgt ieder kwartaal een centraal thema met de onderzoekscyclus als rode draad. Binnen deze thema’s krijg je ook meerdere wiskunde- en natuurkundevakken. Daarnaast werk je aan experimenten en projecten waarin je jouw opgedane kennis toepast op de praktijk.
Je bouwt voort op de kennis en vaardigheden die je opdeed in je eerste jaar en blijft de onderzoekscyclus hanteren. Je verdiept je kennis via vakken binnen de thema’s 'golven in licht en geluid', 'slimme materialen', 'meten en dataverwerking' en 'transportfysica'. Dit jaar ga je al meer specialiseren en kies je jouw eigen projecten uit. Deze projecten komen grotendeels uit de bedrijfswereld en deels vanuit ons lectoraat.
Het eerste half jaar loop je stage bij een bedrijf of onderzoeksinstituut, begeleid door een docent. Groot of klein bedrijf, in binnen- of buitenland, alles is mogelijk. Samen zoeken we de beste match voor jouw interesses en doelen.
In het tweede half jaar specialiseer je je in minstens twee natuurkunde vakgebieden, zoals fotonica, vastestoffysica of data-analyse. Je verdiept je in onderwerpen jou interesseren.
Tijdens je vrije keuzeruimte kan je een minor volgen, zowel bij Fontys als bij een andere (buitenlandse) opleiding. Ook kun je nogmaals stagelopen of een premaster volgen. De keuze is aan jou.
Je kiest een afstudeeropdracht die aansluit bij jouw interesses bij een bedrijf, onderzoeksinstituut of ziekenhuis naar keuze.
Benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren tot en na het aanmelden voor deze opleiding? Bekijk het hele aanmeldproces.
Meld je aan voor de Open dag, een online voorlichting of één van de andere activiteiten om kennis te maken met de opleiding.
We helpen je graag verder.